Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od sobotního rána je uzavřen Jihlavský tunel, znovu se po něm projedeme v neděli večer

V Jihlavě bude od dneška do nedělního večera uzavřený tunel na hlavním silničním tahu 38 kvůli pracím, které navazují na jarní rekonstrukci jeho technologií. Auta nebudou tunelem jezdit od dnešních 7:30 do 22:00 v neděli.

Objízdná trasa povede přes město. Auta budou zavřený úsek silnice 38 s tunelem v obou směrech objíždět ulicemi Jiráskova, Hamerníkova, U Cvičiště a Žižkova.

Jihlavský tunel čekají drobné dodělávky z jarní opravy. Řidičům se proto na dva dny uzavře

V druhé polovině letošního června se řidičům po dvouměsíčních opravách otevřel Jihlavský tunel. A nyní nás čeká jeho další uzavírka. Ta tentokrát potrvá dva dny.

Kvůli opravám stavební a technologické části byl letos zavřený od 19. dubna přibližně na dva měsíce. ŘSD tehdy uvedlo, že opravy tunelu stály 53,7 milionu korun bez daně. Tento víkend budou pracovníci provádět revizi technologií tunelu, která je důležitá kvůli záruční lhůtě.

Jihlavským tunelem prochází hlavní silnice, po níž auta projíždějí okolo krajského města ve směru od Znojma a Pelhřimova na Havlíčkův Brod. Silnice zároveň slouží jako přivaděč k dálnici D1 v Pávově. Po tomto přivaděči, který je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy za 24 hodin projede v průměru 27.500 vozidel. Tunel měří 310 metrů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky doprava, tunel, ŘSD, stavby, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, Žižkov, Znojmo, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Dálnice D1, Pávov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od sobotního rána je uzavřen Jihlavský tunel, znovu se po něm projedeme v neděli večer | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.