Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstavba nové trolejbusové tratě v Jihlavě pokračuje. Řidiče na Bedřichově teď čeká omezení

Od dnešního dne až do konce listopadu budou pracovníci specializované firmy v Jihlavě na Bedřichově, konkrétně v ulicích Sokolovská a Pávovská, demontovat stávající stožáry veřejného osvětlení. Řidiči tam proto musí počítat s dopravním omezením.

Zmíněné odstranění stožárů veřejného osvětlení souvisí s pracemi na rozšíření trolejbusové dopravy na Bedřichově. „Během prací bude v uvedených ulicích omezen provoz a současně i parkování nebo vjezd k nemovitostem v nejbližším okolí. Majitele aut budou o konkrétních krocích informovat pracovníci pověřené firmy,“ upozornil Pavel Svoboda z jihlavského odboru rozvoje města.

Nová trolejbusová trať, která má 5,7 kilometrů, umožní využití bezemisní trolejbusové dopravy v lokalitě Bedřichov, propojení města s průmyslovou zónou – sever a zajištění bezemisní MHD v částech města Pávov, Červený Kříž a Antonínův Důl prostřednictvím takzvaných parciálních trolejbusů.

Stavba „Rozšíření trolejbusové dopravy Jihlava – sever“ je před dokončením. „V současnosti firma montuje vzdušné trakční vedení v ulici Sokolovská a v prostoru točny MHD „domácí potřeby“ v ulici Pávovská, dokončuje práce v okolí měníren vysokého napětí, propojuje kabelové vedení nebo osazuje svítidla veřejného osvětlení," informoval Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Až k Boschi či Automotive Lighting 

Cestující, kteří jezdí MHD, budou moci využít i novou trolejbusovou trať, jež bude napojena na stávající trolejbusovou infrastrukturu v okružní křižovatce ulic Pražská, Romana Havelky a Sokolovská a je vedena ulicemi Sokolovská, Pávovská až na smyčku před výrobními areály společnosti Bosch Diesel a Automotive Lighting.

„Na výstavbu nové trolejbusové trati se městu podařilo získat dotaci z Operačního programu Doprava prostřednictvím integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace. Výše dotace činí cca 100 milionů korun," vyčíslil mluvčí města Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Město Jihlava

Štítky stožár, doprava, omezení, MHD, demontáž, Jihlava, Bedřichov, veřejné osvětlení, městská hromadná doprava, Pavel Svoboda, Robert Bosch GmbH, Automotive Lighting, Červený kříž, Pávov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba nové trolejbusové tratě v Jihlavě pokračuje. Řidiče na Bedřichově teď čeká omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.