Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihlavský tunel čekají drobné dodělávky z jarní opravy. Řidičům se proto na dva dny uzavře

V druhé polovině letošního června se řidičům po dvouměsíčních opravách otevřel Jihlavský tunel. A nyní nás čeká jeho další uzavírka. Ta tentokrát potrvá dva dny.

Na objízdné trasy se musíme připravit už příští víkend, tedy 5. a 6. listopadu, podle facebookové stránky Doprava z Jihlavy je tato dvoudenní uzavírka v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic ČR. Tunel se uzavře kvůli úpravám a drobným dodělávkám prací z jarní dvouměsíční rekonstrukce. 

V dubnu 2019 bylo v Jihlavském tunelu zahájeno měření rychlosti. Nejvyšší povolená rychlost, kterou řidiči smí tunel projet, je 60 km/h. 

Jihlavský tunel se uzavře v sobotu 5. listopadu v 7:30, podle předpokladů by se měl opět otevřít v neděli 6. listopadu ve 22 hodin. 

Objízdné trasy budou vedeny ulicemi Žižkova - U Cvičiště - Hamerníkova - Jiráskova.

Dvouměsíční opravy

Jak již zaznělo, na jaře se Jihlavský tunel opravoval dva měsíce. Původní termín znovuotevření byl nahlášený na 14. června, nakonec se ale práce ještě o týden posunuly. Tranzitní těžká doprava musela město objíždět, na průjezdu městem se kvůli uzavírce podle policie tvořily kolony aut. 

 Kvůli opravám, které se týkaly stavební i technologické části, byl tunel zavřený od 19. dubna. Zakázku za 53,7 milionu korun bez daně dostala firma Energovod CZ.

„Největší problémy nám dělali řidiči nákladních vozidel a dodávek, zejména zahraniční, ale také čeští, kteří nechtěli vážit tu cestu a využívat objízdné trasy dálnice, jak to měli stanoveno," shrnula v druhé polovině června náročnou dvouměsíční uzavírku mluvčí krajské policie Dana Čírtková. 

Jihlavskému tunelu, který je jednotubusový, má dva jízdní pruhy a měří 304 metrů, po 18 letech fungování dosluhovala například osvětlovací soustava, dopravní a požární systém a bylo potřeba upravit svodidla nebo doplnit tlumiče nárazů.

Dopravní situace v polovině dubna, kdy se tunel uzavřel, byla pro řidiče náročná. V souběhu s dalšími uzavírkami a omezeními v Jihlavě, které souvisely s jinými probíhajícími dopravními stavbami, se tvořily dlouhé kolony. Postupně se situace stabilizovala. To potvrdil i Martin Jelínek z Třeště, který v Jihlavě pracuje, tudíž do krajského města jezdí každý všední den. „Bylo to jako s jinými uzavírkami, první dny, než si vše sedlo, to bylo fakt náročné. Člověk prostě musí počítat s tím, že si musí dát větší rezervu. Někdy se stálo chvíli, někdy déle. Jsem rád, že teď už se bude jezdit snad plynuleji," řekl již dříve redakci Drbny Martin Jelínek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Doprava v Jihlavě / Facebook

Štítky tunel, uzavírka, oprava, objízdná, trasa, doprava, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Jelínek, Energovod CZ, a.s., Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský tunel čekají drobné dodělávky z jarní opravy. Řidičům se proto na dva dny uzavře | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.