Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Výstavba terminálu v Havlíčkově ulici pokračuje. Kvůli pokládce dlažby bude omezený vstup do obchodů

V nadcházejícím pracovním týdnu, tedy od 26. září do 2. října, je v Jihlavě plánovaná pokládka zámkové dlažby v prostoru zastávky MHD Chlumova. Kolemjdoucí tyto práce omezí tak, že bude uzavřený vstup do obchodní pasáže a do tamní drogerie.

Jak uvedl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk, vstup do obchodní pasáže bude v uvedený týden zajištěn z opačné strany budovy, tedy od krytého parkoviště. „Vozy MHD v současnosti zastavují na náhradních zastávkách, které jsou umístěny v obou směrech o přibližně 70 metrů níže směrem ke Kauflandu," doplnil Radovan Daněk. 

Frekventované místo pro cestující 

Zastávky Chlumova jsou po těch na Masarykově náměstí nejfrekventovanějšími v Jihlavě. Vedou tam čtyři trolejbusové a čtyři autobusové linky, ve špičce na nich zastaví přes 20 spojů za hodinu v každém směru. „Denně ji využijí k nástupu a výstupu téměř 3 tisíce cestujících. Stavba potrvá do konce tohoto roku a vyjde na 8,1 milionu korun. Projekt je podpořen dotací z Integrovaného regionálního operačního programu," vyčíslil Daněk. 

Všechny výše popsané práce a omezení souvisí s budováním nového dopravního terminálu. Jeho stavba by měla skončit na konci tohoto roku. Terminál získá kromě osvětleného bezbariérového přechodu pro chodce také ostrůvek, širší chodníky nebo nové zastávkové přístřešky.

Komfortnější cestování MHD. Na Havlíčkově ulici vzniká nový dopravní terminál s osvětleným přechodem

Pro cestující MHD v Jihlavě vzniká na Havlíčkově ulici v prostranství zastávek Chlumova nový dopravní terminál. Jeho stavba by měla skončit na konci tohoto roku. Během té doby budou vozy MHD zastavovat na náhradních zastávkách, které jsou umístěny...

Jan Koubek z odboru rozvoje města Jihlavy již dříve popsal, že povrch zastávky směrem z centra bude kvůli bezpečnosti při brždění těžkých vozů z kopce proveden jako betonová deska. „Zastávka ve směru do centra bude s ohledem na vedení inženýrských sítí pouze předlážděna,“ informoval za jihlavský odbor rozvoje města Jan Koubek. 

Změny na zastávkách na hlavním vlakovém nádraží 

Modernizací v současné době prochází také okolí hlavního vlakového nádraží v Jihlavě, kde se také buduje malý dopravní terminál. Nové zázemí pro trolejbusy, autobusy i cestující by mělo být hotové v červnu 2023.

Pozor, zastávky MHD u hlavního nádraží v Jihlavě jsou teď posunuté. Jízdní řád je beze změn, říká dopravní podnik

Od dnešního dne jsou v Jihlavě ve výluce zastávky s označením Hlavní nádraží ČD. Konečná i výchozí zastávka jsou posunuté asi o 200 metrů dál od výpravní budovy, ke křižovatce s Kollárovou ulicí. Důvodem tohoto přemístění je výstavba malého...

Od 7. září jsou v souvislosti s budováním tohoto terminálu ve výluce zastávky s označením Hlavní nádraží ČD. Konečná i výchozí zastávka jsou posunuté asi o 200 metrů dál od výpravní budovy, ke křižovatce s Kollárovou ulicí. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava

Štítky terminál, MHD, výstavba, zastávka, povrch, dlažba, omezení, Havlíčkova, Jihlava, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba terminálu v Havlíčkově ulici pokračuje. Kvůli pokládce dlažby bude omezený vstup do obchodů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.