Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pozor, zastávky MHD u hlavního nádraží v Jihlavě jsou teď posunuté. Jízdní řád je beze změn, říká dopravní podnik

Od dnešního dne jsou v Jihlavě ve výluce zastávky s označením Hlavní nádraží ČD. Konečná i výchozí zastávka jsou posunuté asi o 200 metrů dál od výpravní budovy, ke křižovatce s Kollárovou ulicí. Důvodem tohoto přemístění je výstavba malého dopravního terminálu.

Konkrétně dnes startuje rekonstrukce povrchu vozovky. „Staveniště před výpravní budovou nádraží Správy železnic na ulici Havlíčkova je neprůjezdné a z tohoto důvodu jsou ve výluce také konečná a výchozí zastávka MHD s názvem Hlavní nádraží ČD," upřesnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice s tím, že zmíněné zastávky jsou posunuté asi o 200 metrů dál do náhradní polohy.

„Jízdní řád trolejbusových linek A, B, D i F a autobusových linek č. 4, 41 a 42 je beze změn, je nutné pouze počítat s posunutím zastávek u hlavního nádraží,“ uvedl předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner.  

Nasvětlené přechody i upravený park 

Nové zázemí pro trolejbusy, autobusy i cestující by měl být hotový v červnu 2023. „Zrekonstruujeme a přesuneme stávající zastávky MHD. Autobusovou zastávku směr centrum sloučíme s nástupní trolejbusovou a autobusovou zastávku směr z centra vybudujeme v nové poloze,“ již dříve přiblížil změny náměstek primátorky Petr Ryška. Opravou projdou také odstavné plochy pro vozy MHD a samotnou točnu, součástí terminálu budou i bezbariérové zastávky pro náhradní vlakovou dopravu a počítá se i s opravou a rozšířením parkoviště P+R. Chybět nebudou ani místa pro jízdní kola s cyklostojany.

Už brzy začnou práce na novém jihlavském terminálu. S parkovištěm a upraveným parkem s lavičkami

Cestující v Jihlavě se dočkají důstojnějšího zázemí. Již tento měsíc začnou práce na stavbě nového terminálu městské hromadné dopravy. Zcela nové zázemí pro trolejbusy a autobusy vznikne u hlavního vlakového nádraží.

Náklady na nový terminál byly vyčísleny na 28,5 milionů korun. „Předpokládaná výše podpory je 14,22 milionu korun," dodal mluvčí Radovan Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky zastávka, výluka, nádraží, rekonstrukce, doprava, MHD, Jihlava, hlavní nádraží, městská hromadná doprava, Správa železniční dopravní cesty, Dopravní podnik města Jihlavy, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor, zastávky MHD u hlavního nádraží v Jihlavě jsou teď posunuté. Jízdní řád je beze změn, říká dopravní podnik | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.