Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Více spojů, noví řidiči, rychlejší odbavení na přepážce. Jihlavská MHD ode dneška přichází se změnami

Nový školní rok v Jihlavě znamená několik změn v městské hromadné dopravě (MHD). Ode dneška se vrátily všechny školní spoje, Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) navíc ve svých řadách přivítal nové řidiče.

Co se spojů týče, tak se DPMJ dnešním dnem vrátil do období do 30. června 2022, tedy autobusy a trolejbusy už nejezdí v takzvaném letním režimu. Na některých linkách bude v přepravních špičkách jezdit více spojů a pojedou i všechny spoje označené v jízdních řádech značkou „jede jen ve dnech školního vyučování“.

„Především školáci pojedou v pracovní dny hned dvěma vozy naráz, a to na lince trolejbusu B v čase odjezdu z výchozí zastávky na Dolech v 07:19 a na lince C z výchozí zastávky na Horním Kosově s odjezdem v 07:30. Vozy pojedou za sebou. Zároveň od 1. 9. dochází na lince číslo č. 5 obsluhující Zbornou k rozšíření počtů spojů v pracovních dnech," vyjmenoval změny související s dopravou školáků Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

DPMJ také přijal nové řidiče. S jejich hledáním pomohl červencový náborový den, který přilákal několik nových šoférů, kteří nyní absolvují školení v autoškole.

Od konce letních prázdnin zhruba do 10. září bude na přepážkách předprodeje DPMJ na Masarykově náměstí posílen personál, aby byli žáci a studenti se svými žádankami o zlevněné jízdné odbaveni co nejrychleji. „Zároveň lze dobíjet elektronické peněženky Jihlavské karty nebo si pořizovat předplacené kupóny v modernizovaných předprodejních digitálních kioscích v ulicích Jihlavy. Mapu smart pointů i jízdenkomatů najdete ZDE," doplnil mluvčí Daněk.   

Další vlna větších změn přijde na konci letošního, případně na začátku příštího roku. „A to v souvislosti se spuštěním nové trolejbusové trati na Bedřichov budou zrušeny autobusové linky s čísly 3, 5 a 12 a vzniknou nové trolejbusové linky G a H a autobusová linka č. 2," prozradil dále Daněk. 

Revoluce v jihlavské MHD. Na přelomu roku vzniknou dvě trolejbusové a jedna autobusová linka, tři budou zrušeny

Cestující jihlavskou MHD čekají na konci letošního nebo na začátku příštího roku podstatné změny ve vedení linek trolejbusů a autobusů. Vzniknou dvě nové trolejbusové a jedna autobusová linka a zrušeny budou tři autobusové linky.

Přehled dalších změn na linkách DPMJ

Autobusy

Na lince č.3 dochází k posunu času odjezdu večerního víkendového spoje s původním odjezdem ze zastávky „Horní Kosov" ve 20:29. Spoj bude nově odjíždět až ve 20:47 z důvodu návaznosti a možnosti přestupu na linku č. 4 na zastávce „Masarykovo náměstí" ve 21:05. 

Během září musejí s drobným omezením počítat obyvatelé Antonínova Dolu. „Kvůli asfaltování nové silnice v Červeném kříži nebudou v některých dnech zajíždět autobusy linky č. 12 až do Antonínova Dolu, ale konečnou stanicí pro ně bude zastávka Červený kříž.  Půjde o pátek 9. září dopoledne a podle počasí o dny v následujícím týdnu od 12. do 17. září," dodává Daněk. 

Trolejbusy

Na lince A dochází k posunu času odjezdu nočního víkendového spoje s původním odjezdem ze zastávky „Hlavní nádraží ČD" ve 23:31. Spoj bude nově odjíždět až ve 23:35 hod z důvodu návaznosti na vlakové spoje Českých drah.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky MHD, změna, doprava, 1. září, linka, spoje, DPMJ, Jihlava, městská hromadná doprava, Dopravní podnik města Jihlavy, Červený kříž, České dráhy, Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více spojů, noví řidiči, rychlejší odbavení na přepážce. Jihlavská MHD ode dneška přichází se změnami | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.