Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové cyklostezky na Jihlavsku. Ta ze Štoků do Antonínova Dolu měří dva kilometry

Městys Štoky na Havlíčkobrodsku dal postavit dvoukilometrovou cyklostezku do Antonínova Dolu. Nová asfaltová trasa vede vedle vytížené hlavní silnice 38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem, která slouží i jako nájezd k dálnici D1. Stavba stála 35,8 milionu korun, městys na ni dostal dotace, které pokryjí náklady z více než 80 procent. Vyplývá to z údajů, které poskytl starosta Pavel Královec (za KSČM). Další úseky cyklostezek přibývají například i v Jihlavě.

Cyklostezka u Štoků už je dokončená, stavbaři by ji měli předat do konce měsíce. Následovat bude kolaudace. Kdy by mohla být stezka otevřená, podle starosty zatím nebylo stanoveno. „Tahle cyklostezka byla v prioritách Kraje Vysočina, co se týče cyklostezek a cyklotras," uvedl Pavel Královec. Kraj dal na stezku dvoumilionovou dotaci a ze Státního fondu dopravní infrastruktury na ni městys získal přes 28 milionů.

Městys už plánuje vybudování navazujících 600 metrů stezky do Štoků. Podle místostarostky Lenky Vodičkové (bezpartijní) má také zadanou studii proveditelnosti, která prověří možnost stavby podchodu pod silnicí na druhé straně nové cyklostezky. Podchod by otevřel bezpečnou cestu ke vsi Zvonějov spadající pod Štoky. Zvýšila by se tím také možnost propojování s dalšími trasami směrem na Dobronín a Polnou.

Antonínův Důl spadá pod Jihlavu. V této vsi a na území sousední Stříteže, které jsou u dálniční křižovatky, je průmyslový park s řadou firem. Další velké závody jsou v průmyslové zóně v Jihlavě - Pávově, kam už postavila cyklostezku Jihlava.

Nové cyklostezky v Jihlavě 

Nové cyklostezky se dočkají také sportovci v Jihlavě, tu pracovníci speciálizované firmy již začali budovat. Konkrétně povede od kaštanové aleje po ulici Telečskou. 

V Jihlavě se začalo pracovat na nové cyklostezce. Bude mít mlatový a asfaltový povrch

Cyklisté v krajské Jihlavě se dočkají nové cyklostezky, tu pracovníci speciálizované firmy již začali budovat. Konkrétně povede od kaštanové aleje po ulici Telečskou.

„Stezka povede od odbočky z hlavní silnice vedoucí na Pelhřimov – v blízkosti Gurmandie, po podjezd pod silnicí na Havlíčkův Brod, podél zahrádek v ulici U Hřbitova, přes ulici Telečskou a napojí se na stávající cyklostezku Na Skalce,“ popsal trasu radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal. Stezka, jejíž výstavba byla již zahájena, bude měřit zhruba 793 metrů, přičemž první část úseku bude mít mlatový povrch a od podjezdu pod silnicí vedoucí na Havlíčkův Brod až po Skalku asfaltový.

Aktuálně se v Jihlavě pracuje také na cyklostezce od ulice Mlýnská po ulici Helenínská (okolo společnosti Plastikov). „Dokončena už byla cyklostezka U Koželuhů, kde se pouze čeká na konečné předání díla od zhotovitele," dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Na území Jihlavy vedlo podle webu města zkraje letoška 21,5 kilometru cyklostezek. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, stezka, kolo, stavby, správa, cykloturistika, Štoky, 38, doprava, Vysočina, Jihlava, Antonínův Důl, Pavel Královec, Havlíčkův Brod, okres Jihlava, silnice, KSČM, okres Havlíčkův Brod, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové cyklostezky na Jihlavsku. Ta ze Štoků do Antonínova Dolu měří dva kilometry | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.