Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ulice Jiřího z Poděbrad bude zprovozněna na začátku září. Po téměř čtyřech letech

Dlouho očekávaná oprava ulice Jiřího z Poděbrad se chýlí ke svému úspěšnému konci. Z různých důvodů téměř čtyři roky odkládané práce již brzy skončí, a tato jednosměrná ulice tak bude znovu otevřená.

Při letmém pohledu na hladký asfalt ulice Jiřího z Poděbrad se může může zdát, že už je hotovo. To zatím sice tvrdit nemůžeme, ale kompletní dokončení rekonstrukce je skutečně jen otázkou dní. Když na začátku dubna 2022 naplno propukly práce, bylo dle smlouvy na realizaci stavby 120 dní. 

„Kvůli vícepracím, které vyžadovalo město, schválila rada prodloužení termínu dokončení stavby do 5. září,“ informovala redakci Drbny Aneta Hrdličková z oddělení komunikace jihlavského magistrátu. Mělo by jít například o chráničky pro optické kabely, průchodky pro trakční kabely nebo dokončovací akce v oblasti kanalizace. Mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk dodává, že před otevřením je nutné stavbu ještě zkolaudovat. „Před vydáním kolaudačního souhasu nesmí být provozována," říká Radovan Daněk. 

Od pondělí se pokračuje v rekonstrukci ulice Jiřího z Poděbrad, dokončena má být v létě

Dlouho očekávaná oprava v ulici Jiřího z Poděbrad, využívané spojce mezi ulicemi Sokolovská a Havlíčkova, se včera ráno znova rozběhla. Z různých důvodů tři roky odkládané práce by měly nyní trvat maximálně čtyři měsíce, projet po novém povrchu...

A pondělí 5. září by mělo být tím dnem, kdy bude silnice znovu otevřena. Přitom když se s opravami ulice Jiřího z Poděbrad, spojky mezi frekventovanými ulicemi Sokolovská a Havlíčkova, v roce 2018 začalo, nikdo nečekal, že po ní znovu projedeme až po necelých čtyřech letech.

Rekonstrukce 300 metrů dlouhé ulice byla totiž doprovázena různými těžkostmi. Když už se zdálo, že vyřešením dlouholetého sporu mezi městem a Svazkem vodovodů a kanalizací, který stál za dvouletou prolukou stavby, spěje vše k uspokojivému rozuzlení, selhala firma Porr, která měla tuto stavbu provádět a zajistit tak průjezdnost ulice během miulého podzimu. Tím, že nepodepsala dodatek smlouvy, vrátila celou akci na samotný začátek. 

V novém výběrovém řízení pak zvítězila firma Colas. Cena díla je necelých 19 milionů korun včetně DPH.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Mašková

Štítky Jiřího z Poděbrad, kanalizace, oprava, Jiří z Poděbrad, Porr, Colas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Jiřího z Poděbrad bude zprovozněna na začátku září. Po téměř čtyřech letech | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.