Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Modernizace za 161 milionů. Úsek mezi Jamným a Zhoří jako první v září vyzkouší autobusy

Zhruba pětikilometrový úsek páteřní silnice II/353 Jamné – Zhoř na hlavním tahu mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou prochází modernizací. Práce zde začaly v dubnu letošního roku. Modernizace, která vyjde na 161 milionů korun, by měla být hotová na přelomu října a listopadu 2022.

„Do konce prázdnin budou dokončeny hlavní práce na podkladních vrstvách silnice. Z důvodu neúnosného podloží bylo nutné provést velké množství sanací podloží. Aktuálně probíhají intenzivní práce v prostoru křižovatky Na Lipině, která je v uzavírce od července. Po dohodě se zhotovitelem bude umožněn průjezd autobusů se začátkem školního roku,“ informoval novináře náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a dopravy Miroslav Houška.

Náklady na opravy zmíněného úseku byly vyčísleny na 161 milionů korun, Kraj Vysočina počítá s evropskou dotací z integrovaného operačního programu. Práce zahrnují nejen modernizaci zmíněného úseku mezi Jamným a Zhoří, ale také opravy mostů na Jihlavské ulici ve Žďáře nad Sázavou. „I tam se pracuje v souladu s určeným harmonogramem. Obě akce budou dokončeny na přelomu října a listopadu 2022. Podle odhadu je nyní hotovo cca 40% všech plánovaných prací," doplnila Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky stavba, doprava, modernizace, úsek, II/353, Jamné, Zhoř, Kraj Vysočina, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Miroslav Houška, Lipina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace za 161 milionů. Úsek mezi Jamným a Zhoří jako první v září vyzkouší autobusy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.