Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podívejte se, co se teď děje na jihlavském přivaděči. Oprava byla opravdu potřeba, hodnotí ŘSD

Letos v březnu začala oprava jihlavského přivaděče, která by měla trvat dva roky. Zakázku za 338 milionů korun bez daně dostala od Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) firma Strabag. Stavební dělníci na začátku minulého týdne dokončili frézování.

Konkrétně šlo o frézování starých konstrukčních vrstev komunikace v celé délce 5,2 kilometru pravého jízdního pásu ve směru na Jihlavu. „Ve středu v celém úseku proběhla kontrola odfrézovaného povrchu, která určila místa trhlin k provedení jejich opravy a místa, která bude třeba s ohledem na rozsah poškození sanovat až na podkladní vrstvu. To, že tato část silnice I/38 skutečně potřebovala, je patrné i z fotografií. Souběžně s opravou vozovky probíhají práce na opravě mostních závěr a sanaci mostu s evidenčním číslem 38-068 a zabezpečení svahu proti nesoudržné opadající zemině," jmenuje Martin Buček z ŘSD. 

Dálniční přivaděč je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.

Kvůli opravám na přivaděči byly 5. července zavřeny sjezdy a nájezdy, mimo jiné i na samotnou dálnici D1. Toto omezení by mělo trvat do 15. října. 

„Dálniční přivaděč na silnici I/38 můžeme o letošních prázdninách považovat za velice problematické místo,“ potvrzuje již dříve policejní mluvčí Dana Čírtková. Od sjezdu z dálnice D1 na 112. kilometru směrem na Jihlavu bude až do podzimních měsíců provoz veden v obou směrech pouze v jednom jízdním pásu.

Od 5. července do 15. října se k obousměrnému provozu po přivaděči využívá pouze levý jízdní pás vedoucí od Havlíčkova Brodu na Jihlavu a provoz bude vedený v režimu 1+1 jízdní pruh pro každý směr jízdy. Kromě snížení nejnižší povolené rychlosti vzniknou komplikace také na sjezdových a nájezdových větvích na exitu 112 ve směru D1 – Jihlava.

„To, že tato část silnice I/38 skutečně potřebovala, je patrné i z fotografií," říká ŘSD. 

„Zcela uzavřena bude v tomto místě sjezdová větev z D1 od Prahy směr Jihlava a sjezdová větev od Brna směr Jihlava. Uzavřena bude také nájezdová větev od Havlíčkova Brodu na D1 směr Brno,“ dodala komplikace Čírtková. Aktuálně je ale sjezd na D1 od Prahy s označením 112B nadále otevřený. Rovněž je volný sjezd 112 od Brna i nájezdy na Prahu i Brno z přivaděče od Jihlavy. „Takže pokud se sjede v těchto místech z dálnice, je možné se přes křižovatku U Tří věžiček" otočit a pokračovat jak do Jihlavy, tak do Havlíčkova Brodu. A pokud je potřeba najet zpět na dálnici na oba směry, je možné přes Pávov, kolem firmy Bosch a pokračovat k oběma nájezdům. Není třeba se jet otočit až do Jihlavy," sdělila redakci řidička Dana, která tuto cestu denně využívá. 

Řidiči v létě naplno pocítí opravy přivaděče u Jihlavy. Na dálnici nenajedou, ani se z ní nedostanou

Léto je tradičně obdobím oprav a uzavírek silnic a letošní rok nebude výjimkou. Palčivá situace vznikne mimo jiné i na dálničním přivaděči u Jihlavy, na kterém se od 5. července do 15. října uzavřou sjezdy a nájezdy, mimo jiné i na samotnou...

Další omezení se bude týkat Pávova - sjezd ve směru od D1 i nájezd směr Jihlava budou uzavřeny. Stejně tak bude uzavřen sjezd ve směru od D1 a nájezd směr Jihlava na Pávově – průmyslové zóně. Uzavřený bude sjezd ve směru od D1 i nájezd směr Jihlava na Bedřichově na ulici Smrčenská. Uzavřený bude také sjezd ve směru od D1 - Jihlava centrum – na ulici Romana Havelky v Jihlavě.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR, Policie Kraje Vysočina

Štítky oprava, doprava, přivaděč, I/38, Jihlava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, HC Dukla Jihlava, Dálnice D1, Strabag, HC Kometa Brno, dálnice, silnice, Havlíčkův Brod, Pávov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podívejte se, co se teď děje na jihlavském přivaděči. Oprava byla opravdu potřeba, hodnotí ŘSD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.