Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V pondělí začne v Humpolci oprava průtahu za asi 21 milionů korun. Hotovo bude na podzim

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v pondělí 11. července opravovat silnici 34 v Humpolci na Pelhřimovsku. Do úseku dlouhého asi 1350 metrů investuje takřka 21 milionů korun (bez DPH). Pracovat se bude za provozu. Hotovo má být začátkem října. V tiskové zprávě to za ŘSD uvedl Martin Buček.

„Hlavním cílem je oprava povrchu vozovky silnice v celé šířce jízdního pásu, to je dvou průběžných jízdních pruhů a zpevněných krajnic," uvedl Martin Buček.

Opravu provede společnost Swietelsky stavební s.r.o., která z šesti uchazečů o zakázku nabídla nejnižší cenu s termínem uvedení stavby do provozu za 13 týdnů. Opravovat se budou i dlážděné ostrůvky a vnitřní prstenec okružní křižovatky. Nutné bude také vyčistit odvodnění silnice.

Po silnici dál povede místní i tranzitní doprava, s částečnou uzavírkou nebo kyvadlovým provozem. „Celá oprava začne částí silnice od okružní křižovatky se silnicí druhé třídy číslo 29 v délce asi 380 metrů. Pracovat se bude v jízdním pásu ve směru k dálnici D1 a opravou projde příslušná polovina okružní křižovatky. Ze silnice I/38 tak nebude možné odbočit do ulice Fügnerova a Okružní, stejně jako z těchto ulic na silnici I/38 vjet. Ve směru Světlá nad Sázavou, Želiv bude značená objízdná trasa po místních komunikacích," dodal Buček. 

Podle sčítání dopravy z roku 2020 projíždí po silnici denně asi 13 tisíc vozidel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, stavby, silnice, Humpolec, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, okres Pelhřimov, kruhový objezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začne v Humpolci oprava průtahu za asi 21 milionů korun. Hotovo bude na podzim | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.