Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jeden z úseků na silnici I/38 čeká oprava. Provoz budou řídit semafory

Více než 20 milionů korun bude stát oprava vozovky na silnici I/38 přibližně mezi odbočkou silnice III/4073 na obec Svojkovice a obcí Želetava. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nyní vybralo zhotovitele.

„Úsek v délce téměř tři kilometry opraví společnost Strabag, a.s. za 19,13 milionů korun bez DPH, která z pěti uchazečů o zakázku předložila nejnižší cenu i nejkratší termín pro uvedení stavby do provozu, a to za 6 týdnů od zahájení stavby,“ jmenuje za ŘSD Martin Buček.

Nová dopravní výzva. Oprava přivaděče omezila jeho využití, uzavřený je i dálniční exit 112

U Jihlavy jsou od úterý další dopravní omezení spojená s opravou silnice 38, po které auta jezdí k nájezdu na dálnici D1 a na Havlíčkův Brod. Kvůli uzavření sjezdové a nájezdové části u exitu 112 platí objízdná trasa přes Větrný Jeníkov, kde je...

Jak dodal, zmíněná rekonstrukce vychází z provedené diagnostiky vozovky v roce 2021 a je navržena ve dvou různých typech úpravy, to jest dva úseky obnovy emulzním mikrokobercem a jeden úsek s obnovou tří hutněných asfaltových vrstev a lokálními opravami na odfrézovaném povrchu. „U výměny obrusné, ložné a podkladní asfaltobetonové vrstvy vozovky se po odfrézování provede očištění odfrézovaného povrchu vozovky, jeho odborná kontrola a upřesnění míst pro lokální sanace trhlin s následnou pokládkou všech tří nových vrstev,“ vysvětluje Buček.

Lepší krajnice, nové značení 

V rámci uvedených prací stavební dělníci opraví i stávající nezpevněné krajnice, také bude opraveno vodorovné dopravní značení. „Naopak součástí stavby nejsou žádné zásahy do záchytných a vodicích bezpečnostních opatření, jako například doplnění směrových sloupků, výměna či doplnění svodidel a podobně,“ doplnil Martin Buček.

FOTO: U Vladislavi je položený nový mikrokoberec. Omezení pro řidiče tak brzy skončí

U obce Vladislav na Třebíčsku na silnici I/23 Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nyní pokládá dvouvrstvý mikrokoberec. Závěrem tohoto pracovního týdne tak bude dvoukilometrový úsek hotový a řidiči zde projedou bez omezení.

S opravou uvedeného úseku je spojeno omezení pro řidiče, práce budou probíhat za provozu po částech. V aktuálním pracovním místě se bude pracovat vždy po polovinách, tedy po jednom jízdním pruhu, druhá polovina zůstane zachována pro provoz. „Ten zde bude řízen kyvadlově světelnou signalizací. Zahájení prací plánujeme od pondělního rána 11. července, kdy dojde k realizaci dopravně inženýrského opatření. Uvedení opraveného úseku do provozu pak plánujeme v 2. polovině srpna 2022,“ přiblížil Buček časový harmonogram.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, úsek, doprava, I/38, ŘSD, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Svojkovice, Želetava, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden z úseků na silnici I/38 čeká oprava. Provoz budou řídit semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.