Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: U Vladislavi je položený nový mikrokoberec. Omezení pro řidiče tak brzy skončí

U obce Vladislav na Třebíčsku na silnici I/23 Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nyní pokládá dvouvrstvý mikrokoberec. Závěrem tohoto pracovního týdne tak bude dvoukilometrový úsek hotový a řidiči zde projedou bez omezení.

Během oprav zde řidiči jezdili kyvadlově, provoz byl řízen semafory. „Řidiči v tomto úseku závěrem tohoto týdne tak úsekem projedou již plynule bez omezení. Po vyčištění povrchu od uvolněného štěrku se sem zhotovitel v horizontu několika dnů vrátí, aby obnovil vodorovné dopravní značení," sdělil v tiskové zprávě Martin Buček z ŘSD. 

Do veřejného výběrové řízení na zhotovitele opravy povrchu dva kilometry dlouhého úseku silnice I/23 ŘSD obdrželo pět nabídek. Nejvýhodnější ekonomickou nabídku předložila společnost SILSTAP – silniční stavební práce s.r.o., která práci provede za 5,82 milionu korun bez DPH. „Opravou projde úsek za obcí ve směru na Náměšť nad Oslavou přibližně mezi křižovatkou se silnicí III/39015 a Novým rybníkem. Z důvodu poruchy obrusné vrstvy, jako je ztráta pojiva, trhliny a podobně, je oprava řešena technologií pokládky dvouvrstvého mikrokoberce po předchozím vyfrézování obrusné vrstvy příslušné tloušťky," již dříve informoval novináře Martin Buček. 

Podle něj cílem opravy je prodloužení životnosti vozovky a zvýšení bezpečnosti provozu. Mikrokoberec totiž na povrchu vozovky vytváří tenkou souvislou živičnou vrstvu sloužící k její ochraně proti pronikání vody a k omezení vzniku a šíření poruch. Z hlediska bezpečnosti rovněž zlepšuje protismykové vlastnosti povrchu vozovky.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky mikrokoberec, I/23, Vladislav, oprava, povrch, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, okres Třebíč, Martin Buček, Náměšť nad Oslavou, Nový rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: U Vladislavi je položený nový mikrokoberec. Omezení pro řidiče tak brzy skončí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.