Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Výstavba obchvatu Lukavce pokračuje. Obyvatelům městyse se uleví už letos na podzim

Už zhruba za tři měsíce by se mohlo ulevit lidem v městysu Lukavec, kde probíhá výstavba obchvatu. Nová trasa silnice II. třídy v délce 2,5 kilometry se třemi mosty převede rostoucí dopravní zatížení zejména nákladní dopravou z průtahu Lukavce. Výrazně tak uleví obyvatelům městyse a přispěje k bezpečnosti a plynulosti dopravy na tomto důležitém silničním tahu v nejzápadnější části Kraje Vysočina.

Obchvat městysu Lukavec bude součástí silnice II/128 mezi Pacovem a hranicí se Středočeským krajem ve směru na dálnici D1.  

Na místě se aktuálně na většině úseku pokládá asfalt, aktuálně probíhá na většině trasy, pracuje se také na obou napojeních obchvatu na stávající silnici. „Už v loňském roce byl dokončen přesýpaný most převádějící Lukavecký potok, na obou železobetonových mostech jsou hotové nosné konstrukce včetně izolace, říms a zábradlí," sdělila novinářům Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Práce na obchvatu byly zahájeny v březnu loňského roku a první řidiči by se po novém obchvatu měli projet už od letošního září. K plnohodnotnému využití obchvatu pak dojde od listopadu letošního roku, kdy bude zprovozněn přímo navazující úsek silnic II/128 a II/150 na hranici se Středočeským krajem, který v tomto roce prochází zásadní modernizací.

Stavba za více než 300 milionů 

Výstavba obchvatu Lukavce, kterou realizuje Swietelsky stavební, s. r. o., byla zahájena v březnu 2021. Investorem stavby je Kraj Vysočina, celkové náklady jsou vyčísleny na 312 milionů korun včetně DPH. Na dílo bude čerpána šedesátimilionová dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky obchvat, stavba, výstavba, doprava, Lukavec, silnice, Kraj Vysočina, Lukavac, Středočeský kraj, Pacov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Výstavba obchvatu Lukavce pokračuje. Obyvatelům městyse se uleví už letos na podzim | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.