Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Špatný stav silnice u Vladislavi nakonec vyřeší mikrokoberec. Provoz budou řídit semafory

Už na konci května, případně v červnu, s ohledem na počasí a teploty, by na silnici I/23 u obce Vladislav na Třebíčsku měla začít oprava povrchu. Zhruba na dvoukilometrový úsek bude nakonec položený mikrokoberec.

„Do veřejného výběrové řízení na zhotovitele opravy povrchu dva kilometry dlouhého úseku silnice I/23 u obce Vladislav na Třebíčsku jsme obdrželi pět nabídek. Nejvýhodnější ekonomickou nabídku předložila společnost SILSTAP – silniční stavební práce s.r.o., která bude práci realizovat za 5,82 milionu korun bez DPH. Opravou projde úsek za obcí ve směru na Náměšť nad Oslavou přibližně mezi křižovatkou se silnicí III/39015 a Novým rybníkem. Z důvodu poruchy obrusné vrstvy, jako je ztráta pojiva, trhliny a podobně, bude oprava řešena technologií pokládky dvouvrstvého mikrokoberce po předchozím vyfrézování obrusné vrstvy příslušné tloušťky," informoval za Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Martin Buček. 

Podle něj cílem opravy je prodloužení životnosti vozovky a zvýšení bezpečnosti provozu. Mikrokoberec totiž na povrchu vozovky vytváří tenkou souvislou živičnou vrstvu sloužící k její ochraně proti pronikání vody a k omezení vzniku a šíření poruch. Z hlediska bezpečnosti rovněž zlepšuje protismykové vlastnosti povrchu vozovky.

„Opravu plánujeme realizovat postupně za provozu po polovinách vozovky s uzavřením jednoho jízdního pruhu a kyvadlově řízeným provozem světelnou signalizací. Opravovat bychom rádi začali koncem května nebo v průběhu června, jakmile proto budou optimální podmínky, neboť z hlediska teplot je ideální rozmezí od +15°C do +25°C," dodal k zahájení prací Buček z ŘSD. 

Ohodnoť článek

Foto silko-ji.cz

Štítky mikrokoberec, oprava, rekonstrukce, Vladislav, ŘSD, silnice, okres Třebíč, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Náměšť nad Oslavou, Nový rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatný stav silnice u Vladislavi nakonec vyřeší mikrokoberec. Provoz budou řídit semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.