Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé cestující jihlavskou MHD za jízdu budou moci platit kartou či mobilem. V ulicích se objeví nové dobíjecí kiosky

Dopravní podnik města Jihlavy v posledních dnech (DPMJ) testuje novinku, která již brzy začne fungovat v jihlavských trolejbusech a autobusech. Je jí placení jízdného v MHD platební kartou.

Platba jízdného platební kartou, mobilem nebo hodinkami měla být ve vozech jihlavské MHD možná už na konci uplynulého roku. Dodavatelská firma Mikroelektronika se však omluvila za několikaměsíční zpoždění, jehož důvodem byl výpadek dodávek čipů. „A také kvůli covidu," vysvětluje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Uvedená firma zaplatí dopravnímu podniku penále, nyní již moderní platby v jihlavské MHD naplno testuje. „Aktuálně na všech validátorech a zařízeních, která cestující ve vozech vidí, nebo ne, simulujeme jízdu po lince. Zjišťujeme, jestli se odbavovací systém chová tak, jak se chovat má," popisuje Petr Ziba, správce odbavovacího systému DPMJ. 

V nejbližších týdnech se v jihlavské MHD kromě platby platební kartou dočkáme i dobíjení předplatného přes počítač. V ulicích se také objeví zmodenizované dobíjecí kiosky. „Zákazníci si také budou moci nabíjet svou Jihlavskou kartu přes e-shop," odhaluje Ziba další novinku. 

Zmíněná platba kartou, mobilem či chytrými hodinkami bude probíhat u validátoru u řidiče, a to hned u prvních dveří. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky MHD, DPMJ, platba, jízdné, karta, kiosek, e-shop, trolejbusy, autobusy, Jihlava, městská hromadná doprava, platební karta, Mikroelektronika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé cestující jihlavskou MHD za jízdu budou moci platit kartou či mobilem. V ulicích se objeví nové dobíjecí kiosky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.