Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Úsek mezi Jihlavou a Žďárem projde další modernizací. Od 1. dubna se zcela uzavře, hotovo bude na podzim

Řidiči na Vysočině se mohou těšit na další zmodernizovaný úsek silnice II/353 spojující krajské město Jihlavu a Žďár nad Sázavou. Stavba začíná napojením na obchvat Jamného a končí před obcí Stáj.

Celková délka rekonstrukce je zhruba 5,4 kilometru. „Daný úsek komunikace II/353 leží na Páteřní silniční síti Kraje Vysočina a její technický stav a šířkové uspořádání jsou v současnosti v nevyhovujícím stavu. Modernizace silnice II/353 od obchvatu Jamného po lesní úsek před obcí Stáj bude provedena v rámci projektů II/353 Stáj – Zhoř, 1. stavba a II/353 Stáj – Zhoř, 2. stavba," jmenuje Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

A co všechno se bude v daném úseku dít? V rámci modernizace dojde rozšíření komunikace na kategorii S 9,5, opravě mostu č. 353-027, narovnání směrového oblouku, úpravě křižovatky a sjezdů.

Úplná uzavírka od dubna 

Stavební dělníci budou v daném úseku přítomni jednu stavební sezonu. „Od 14. března budou na trase pracovní místa a bude zde probíhat kácení stromů a přípravné práce. Od 1. dubna 2022 dojde k úplné uzavírce, avšak s možností přímého průjezdu v křižovatce na Lipinu, a to do konce června. Stavba bude zprůjezdněna k 31. říjnu 2022," jmenuje Neuwirthová časový harmonogram.

Celkové náklady obou projektů by měly dosáhnout k 161 milionům korun. Předpokládaná výše dotace z Integrovaného regionálního operačního programu na oba projekty je 95 milionů korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky oprava, silnice, modernizace, doprava, II/353, Jamné, Stáj, Jihlava, Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, konírna, projekt, Zhoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úsek mezi Jihlavou a Žďárem projde další modernizací. Od 1. dubna se zcela uzavře, hotovo bude na podzim | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.