Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na silnicích v kraji se tvoří sněhové jazyky, vítr bude hodně foukat i přes den. V závěji uvízl i autobus

Na silnicích Vysočiny se tvoří sněhové jazyky. Sněhu moc od čtvrtka nepřipadlo, ale je silný vítr, řekl dnes ráno dispečer krajské správy a údržby Dalibor Tomšů. Některé úseky musí silničáři prohrnovat opakovaně, mimo jiné hlavní tah 38 u Želetavy. Chemicky udržované vozovky jsou jinak mokré, na zbývajících je ujetý sníh s drtí. Vítr bude podle meteorologů hodně foukat i přes den a o víkendu.

Sněžit na Vysočině začalo ve čtvrtek okolo 17:00. Výjezdů sypačů bylo od té doby 158, silnice pomáhalo čistit také sedm traktorů. Kvůli sněhovým jazykům mohou být podle dispečera v některých místech silnice obtížně průjezdné pro kamiony. „Ale je to velice lokální, podle toho, jestli tam jsou lesy nebo to je otevřený terén," uvedl Dalibor Tomšů.

Hasiči vyprošťovali autobus uvízlý v závějích okolo 05:00 u Opatova na Třebíčsku, použít museli automobilový jeřáb. Jak uvedli na svém webu, zraněný nikdo nebyl.

Vítr dnes může mít na Vysočině v nárazech rychlost i 80 kilometrů v hodině, na většině území budou sněhové přeháňky. Sněhové jazyky se dají čekat hlavně v polohách nad 600 metry nadmořské výšky, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi jedním až čtyřmi stupni Celsia, vítr by měl k večeru částečně slábnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, počasí, silnice, hasiči, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, Želetava, Český hydrometeorologický ústav, okres Třebíč, Opatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v kraji se tvoří sněhové jazyky, vítr bude hodně foukat i přes den. V závěji uvízl i autobus | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.