Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Svůj první parkovací dům pro 218 aut postaví Kraj Vysočina v Třebíči. Podívejte se, jak bude vypadat

Třebíč bude mít nový parkovací dům. Půjde o historicky první parkovací dům, jehož investorem bude Kraj Vysočina. Časový harmonogram tohoto záměru dostává přesné obrysy. Parkovací dům bude stát u hlavního vjezdu do areálu krajské Nemocnice Třebíč na pozemcích kraje a pozemcích, které darovalo město.

Jak informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, do dvou týdnů je Kraj Vysočina připraven uzavřít smlouvu na dodání projektové dokumentace na jeho stavbu. Ta má být projektována a realizována moderně prostřednictvím metody BIM.

BIM (Informační model budovy)
Metoda představuje vytváření a správu dat budovy při jejím životním cyklu, od návrhu po demolici. Má předcházet chybám v projektové dokumentaci, pracuje s rozpočty či harmonogramy.

„Čtyřpatrový parkovací dům pro 218 aut, v přízemí s komerčními prostory, by se mohl začít stavět už v polovině příštího roku. Odhadované náklady stavby jsou cca 165 milionů korun. Budova vytvoří protihlukovou bariéru k frekventované silnici podél jižního okraje areálu nemocnice,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek. V provozu by mohl být parkovací dům do konce roku 2024.

Podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka se o dalším krajem realizovaném parkovacím domě se bude jednat například v Havlíčkově Brodě. „Tam taktéž vidíme potřeby krajské nemocnice. I tam chybí dostatek parkovacích míst pro veřejnost. To znamená, že i s městem Havlíčkův Brod bude vedená intenzivní diskuze o možnostech společném projektu,“ doplnil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Havlíčkobrodské vedení města nedávno kraji darovalo pozemek v blízkosti areálu nemocnice pro výstavbu hospice.

Havlíčkův Brod daruje kraji pozemek u nemocnice na stavbu lůžkového hospice

Havlíčkův Brod daruje kraji pozemek poblíž nemocnice na stavbu lůžkového hospice. Na mimořádném jednání o tom jednohlasně rozhodli havlíčkobrodští zastupitelé. Kraj vyjednává o dotaci na stavbu hospice s ministerstvem zdravotnictví. Na Vysočině...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky parkovací, dům, doprava, Kraj Vysočina, Třebíč, pozemek, Vítězslav Schrek, Nemocnice Třebíč, Karel Janoušek, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svůj první parkovací dům pro 218 aut postaví Kraj Vysočina v Třebíči. Podívejte se, jak bude vypadat | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.