Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nehoda na železnici. Osobní auto se srazilo s vlakem, kde cestovalo 32 lidí, nikdo se nezranil

, aktualizováno 9. prosince 2021, 11:08

Záchranné složky dnes ráno po 9:15 zaměstnala nehoda, která se stala na Havlíčkobrodsku. Konkrétně to bylo na železničním přejezdu v Mírovce, který patří Havlíčkovu Brodu. Osobní vlak tam narazil do osobního auta, podle dostupných informací se incident obešel bez zranění. Provoz na trati mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem stojí.

Vyplývá to z informací krajských hasičů a Českých drah, které předpokládají obnovení provozu ve 12:00.

„Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havlíčkův Brod společně s jednotkami drážních hasičů z Havlíčkova Brodu a Brna. Nehoda se obešla bez zranění osob. V době nehody ve vlaku cestovalo třicet cestujících a dva zaměstnanci," uvedla Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů. 

Nehoda se stala na přejezdu bez závor, který chrání světelná signalizace. „Osobní vlak mířil z Havlíčkova Brodu do Jihlavy," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

K nehodě vyjela posádka zdravotní záchranné služby. Podle jejího mluvčího Petra Janáčka ale nikoho ošetřovat nemusela. „Bylo to kvůli jedné osobě v autě, neutrpěla žádné zranění, byla ponechána na místě," řekl Petr Janáček.

České dráhy zavedly v úseku Havlíčkův Brod - Šlapanov náhradní autobusovou dopravu.

Hasiči provedli na havarovaném vlaku a vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. „Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem vyšetřování policistů a inspektorů drážní inspekce," dodala Musilová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky nehoda, železnice, Havlíčkův Brod, havárie, úraz, Šlapanov, okres Havlíčkův Brod, České dráhy, Mírovka, Drážní inspekce, Brno, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda na železnici. Osobní auto se srazilo s vlakem, kde cestovalo 32 lidí, nikdo se nezranil | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.