Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Světlo na konci dlouhého tunelu? Opravy ulice Jiřího z Poděbrad začnou na jaře, v létě se po ní má jezdit

Malovali jste si, jak se letos, po více než třech letech, projedete po ulici Jiřího z Poděbrad? Kdepak, na tento zážitek si ještě počkáme do příštího léta. Staveniště bylo sice předáno novému zhotoviteli, ale vinou klimatických podmínek jsou práce do jarních měsíců přerušeny.

Když se s opravami ulice Jiřího z Poděbrad, důležité spojky mezi frekventovanými ulicemi Sokolovská a Havlíčkova, v roce 2018 začalo, nikdo nečekal, že po více než třech letech nebude stále zajištěna její průjezdnost. Vlivem různých okolností to je však na konci roku 2021 smutnou realitou. Nejaktuálnější výhled nyní počítá s dokončením rekonstrukce v létě příštího roku. 

Když už se zdálo, že vyřešením dlouholetého sporu mezi městem a Svazkem vodovodů a kanalizací, který stál za dvouletou prolukou stavby, spěje vše k uspokojivému rozuzlení, selhal zhotovitel prací. Firma Porr, která měla od jara tohoto roku stavbu provádět (a zajistit tak průjezdnost ulice během letošního podzimu), totiž nepodepsala dodatek smlouvy, což vrátilo celou akci na samotný začátek.

Průjezdná nakonec až v příštím roce? Oprava ulice Jiřího z Poděbrad se stále protahuje

Ta ulice je snad prokletá, dalo by se říci. Zatímco původní plány počítaly s tím, že v ulici Jiřího z Poděbrad začnou stavební práce letos na jaře, dojde k další prodlevě. Zamýšlený zhotovitel nepřistoupil na dodatek smlouvy, bude proto nutné...

„Smlouva s firmou Porr byla ukončena marným uplynutím lhůty pro zhotovení stavby k 31. prosinci 2020 a následným nepodepsáním dodatku č. 2 ze strany firmy, který měl prodloužit dobu realizace,“ doplňuje mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk, který na odpovědích na redakční dotazy spolupracoval s Jaroslavem Vymazalem, radním pro dopravu. Město proto vypsalo nové výběrové řízení, ve kterém zvítězila firma Colas.

Této firmě bylo staveniště předáno, vzhledem ke klimatickým podmínkám byly ale práce následně přerušeny do jarních měsíců, nejdéle však do 1. dubna 2022. „Nemohli jsme si dovolit rozkopat na zimu ulici, začít pokládat potrubí a pak kvůli mrazům a sněžení nezajistit lidem dopravní obslužnost,“ zdůvodňuje tiskový mluvčí.

Závazná lhůta pro realizaci stavby je 120 dnů. Lze tedy předpokládat, že v létě příštího roku bude ulice Jiřího z Poděbrad dokončena a následně zprůjezdněna. Cena díla je necelých 19 milionů korun včetně DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihlava, Jiřího z Poděbrad, oprava, Jiří z Poděbrad, léto, Jaroslav Vymazal, Colas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světlo na konci dlouhého tunelu? Opravy ulice Jiřího z Poděbrad začnou na jaře, v létě se po ní má jezdit | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.