Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další úleva pro řidiče. Během pondělí se otevře nový kruháč v Telči, modernizace stála 81 milionů korun

Téměř půl roku trvaly stavební práce na II/406 a II/112. Tato frekventovaná průsečná křižovatka v Telči na Jihlavsku byla kompletně přebudována na okružní křižovatku včetně navazující ulice Jihlavská v celkové délce 630 metrů. Nový úsek se otevře řidičům v pondělí 15. listopadu v podvečerních hodinách.

Rekonstrukce se letos dočkal také přibližně dvoukilometrový úsek Studnice – Třeštice na silnici II/406 ve směru na Jihlavu.

Důvodem zásadní úpravy na zmiňovaném úseku v Telči byl nejen nevyhovující technický stav silnice, ale zejména zajištění plynulosti a bezpečnosti dopravy vzhledem k poměrně vysokým dopravním intenzitám v této části průtahu Telče. „Zhotovitel stavebních prací provedl v prostoru křižovatky také nezbytné úpravy odvodnění komunikace a přeložky vodovodu, kanalizace a inženýrských sítí. Souběžně s krajskou investicí probíhaly i stavební práce města Telč na rekonstrukci vodovodu a kanalizace," jmenuje Eva Nuewirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Zmodernizovaný úsek Studnice - Třeštice

Modernizací zároveň prošel další, zhruba dvoukilometrový, úsek silnice II/406 mezi Studnicemi a křižovatkou s III/11262 (směr Třeštice), který vykazoval značné množství poruch, a bylo proto nutné přistoupit ke kompletní výměně konstrukčních vrstev. 

„Na projekt II/406 Dvorce – Telč, 3. stavba s celkovými stavebními náklady ve výši 81 milionu korun požádal Kraj Vysočina o finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu," vyčíslila krajská mluvčí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky kruhový objezd, křižovatka, Telč, Studnice, Třeštice, II/406, oprava, modernizace, doprava, silnice, okres Jihlava, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úleva pro řidiče. Během pondělí se otevře nový kruháč v Telči, modernizace stála 81 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.