Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po Jihlavě teď jezdí více autobusů. Již brzy se lidé do Kauflandu dostanou trolejbusem přímo z náměstí

Již dva týdny jsou na kruhovém objezdu v Jihlavě mezi ulicemi Havlíčkova a Pražská k vidění dělníci, kteří pracují na výměně sloupů a trolejí. Z tohoto důvodu jezdí po městě místo některých trolejbusů autobusy, konkrétně na linkách A a E. Na linkách D a F jsou nasazeny parciální trolejbusy.

V těchto dnech dělníci na místě stavby rozřezávali zbytky sloupů, které se budou postupně nahrazovat novými. „Na přelomu července a srpna bude následovat betonáž nových patek. Po třítýdenní pauze na zrání betonu se budou usazovat nové sloupy a po další nutné technologické pauze proběhne v týdnu po 5. září finální montáž nového trakčního vedení,“ dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.  

V Jihlavě začne rekonstrukce trolejí u Rozkvětu. Některé linky obslouží autobusy

Lidé, kteří v Jihlavě využívají městskou hromadnou dopravu, musí počítat s tím, že od 12. července se rozběhnou práce na rekonstrukci trolejí nad okružní křižovatkou ulic Havlíčkova a Pražská a přilehlých částí trolejového vedení.

Investiční akce úprav trolejového vedení na křižovatce ulic Havlíčkova a Pražská vyjde na 6,9 milionů korun bez DPH. Nové troleje umožní například i přímé vedení trolejbusů z Masarykova náměstí ke Kauflandu, které nyní objíždějí trasu po Třídě Legionářů. Kruhový objezd je koncipován jako všesměrový, což po dokončení trolejí na Bedřichov umožní zavést nové trolejbusové linky v trase Bedřichov - Masarykovo náměstí, Bedřichov – Poliklinika a Bedřichov – Březinky, kde půjde o náhradu autobusové linky číslo 12. 

„Obchodní a relaxační zónu Český mlýn tak budou obsluhovat místo parciálních standardní trolejbusy a uvolněné parciální trolejbusy začnou v roce 2022 zajíždět do Antonínova Dolu a do Horního Kosova,“ poodhaluje plány mluvčí jihlavské radnice.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky trolejbus, autobus, MHD, Jihlava, kruhový objezd, troleje, Kaufland, sloup, Bedřichov, Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Jihlavě teď jezdí více autobusů. Již brzy se lidé do Kauflandu dostanou trolejbusem přímo z náměstí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.