Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Havlíčkobrodsku bude uzavírka na I/19 i po dokončení oprav u Stříbrných Hor

Na Havlíčkobrodsku bude objížďka na hlavní silnici číslo 19 i po dokončení oprav skoro tříkilometrového úseku mezi Stříbrnými Horami a vsí Simtany v první polovině srpna. V prvním týdnu příštího měsíce začne na stejném tahu nová uzavírka kvůli opravám silničního průtahu obcí Pohled.

Letošní práce na I/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Přibyslaví navazují na loňské opravy této trasy mezi Keřkovem a Stříbrnými Horami. Podle webu ŘSD jde o zakázku za víc než 80 milionů korun bez daně. Chystaná oprava části hlavního silničního tahu přes Pohled podle ředitelství navazuje na obecní investice do kanalizace a vodovodu, potrvá do podzimu.

Vysočinou prochází přes 420 kilometrů silnic první třídy. Stavbaři teď opravují v součtu 25 kilometrů vozovek. Jde o pět akcí celkem zhruba z 347 milionů korun bez daně. Po objízdných trasách jezdí auta také kvůli opravě povrchu silnice I/34 ze Ždírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku směrem na Pardubický kraj.

Kyvadlově auta projíždějí opravovanými částmi silnic I/37 ve Žďáru nad Sázavou a I/19 mezi obcí Kámen a hranicí Vysočiny a Jihočeského kraje. Opravovanými úseky tahu číslo 37 mezi Křižanovem a Ostrovem nad Oslavou na Ždársku se podle informací ředitelství zatím dá projet.

Na Vysočině začalo letos ŘSD také stavět novou protihlukovou stěnu na silnici I/38 v Jihlavě - Pávově sloužící také jako přivaděč k dálnici D1. Tato stavba bude skoro za 52 milionů korun bez daně. Mosty v tomto kraji aktuálně ŘSD opravuje čtyři, což bude stát dalších skoro 23 milionů korun. Jde o mosty v Předíně, Rančířově, Osové Bítýšce a v Divišově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, silnice, ŘSD, Vysočina, oprava, okres Havlíčkův Brod, Srebrna Góra, Ředitelství silnic a dálnic, daň, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Přibyslav, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Havlíčkobrodsku bude uzavírka na I/19 i po dokončení oprav u Stříbrných Hor | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.