Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Už jen deset dní. Blíží se termín prokázání finanční způsobilosti dopravců

Podnikatelé v silniční dopravě provozující dopravu velkými vozidly (tj. vozidly nebo jízdními soupravami o největší povolené hmotnosti přesahující 3,5 tuny, jsou-li určeny k přepravě zvířat nebo věcí, nebo vozidly určenými pro přepravu více než 9 osob včetně řidiče) mají povinnost do konce měsíce července na odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina prokázat finanční způsobilost.

Finanční způsobilost se prokazuje obchodním majetkem, objemem dostupných finančních prostředků a provozním kapitálem a rezervami za poslední uzavřené účetní období, a to ve výši 242 262 Kč pro jedno vozidlo a 134 590 Kč pro každé další vozidlo. Finanční způsobilost je rovněž možné prokázat potvrzením, jako je bankovní záruka nebo pojištění (např. pojištění odpovědnosti silničního dopravce).

Příslušným úřadem, kterému dopravci prokazují finanční způsobilost je krajský úřad v místě sídla žadatele. V praxi to pro výše uvedené podnikatele v silniční dopravě velkými vozidly znamená, že mají povinnost do 31. 7. 2021 doložit podklady potřebné k prokázání finanční způsobilosti Krajskému úřadu Kraje Vysočina, odboru dopravy a silničního hospodářství, oddělení dopravy.

Žádost k prokázání finanční způsobilosti dopravce je možné podat na Krajském úřadu Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, nebo  elektronicky do datové schránky: ksab3eu, nebo mailem: posta@kr-vysocina.cz

Veškeré informace potřebné k prokázání finanční způsobilosti, včetně formuláře žádosti, mohou podnikatelé v silniční dopravě velkými vozidly získat ZDE.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto bobyfleisch.cz

Štítky dopravci, kamiony, finanční způsobilost, krajský úřad, silniční doprava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mrázek

Jo jo, dopravci, to je kapitola sama pro sebe........Většina Vám dá minimální mzdu a zbytek na ruku......ale práce po Vás chtějí tolik, že 24 hodin by nestačilo.

Čtvrtek, 22. července 2021, 20:12Odpovědět

Už jen deset dní. Blíží se termín prokázání finanční způsobilosti dopravců | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.