Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bouřka v Jihlavě zastavila na hodinu a čtvrt trolejbusy. Jezdily pouze vozy na baterie a autobusy

, aktualizováno 21. června 2021, 21:05

V Jihlavě dnes v podvečer kvůli bouřce a dočasnému výpadku elektřiny stály zhruba hodinu a čtvrt všechny klasické trolejbusy. Cestující po tu dobu přepravovaly pouze parciální trolejbusy s bateriemi a samozřejmě i autobusy.

Zbytek trolejbusů ale velmi rychle nahradily autobusy náhradní dopravy. Ještě před dnešní půl osmou večer už byla doprava obnovena v běžném režimu.

Prudká bouřka v Jihlavě způsobila velké množství poruch elektrického vedení. Ty prověřily také akceschopnost pracovníků DPMJ. Dispečer s řidiči dokázali velmi rychle vyřešit situaci nasazením náhradní autobusové dopravy a všichni technici vyrazili do terénu odstraňovat poruchy. „Podařilo se to v nadstandardně rychlém čase. Pět parciálních trolejbusů s bateriemi jezdily bez omezení, v tom je jejich nesporná výhoda,“ uvedl Radim Rovner, předseda představenstva DPMJ.

Další nepojízdné trolejbusy bez napětí nahradilo během necelé hodiny sedm autobusů náhradní dopravy. Ty už dojezdí dnešní směnu až do konce. Třem dalším vozům během bouřky skončila směna. 

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami dnes dopoledne. Jejich předpověď se nakonec vyplnila. Během odpoledne se bouřka se silným přívalovým deštěm prohnala i na několika místech Vysočiny. 

Hasiče na Vysočině dnes odpoledne měli napilno. Jak předpovídali meteorologové, i na Vysočinu dnes dorazily bouřky a prudký déšť. Od 15. hodiny do 19. hodiny hasiči vyjížděli skoro k padesáti událostem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaroslav Matějka

Štítky bouřka, proud, elektřina, porucha, MHD, trolejbus, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka v Jihlavě zastavila na hodinu a čtvrt trolejbusy. Jezdily pouze vozy na baterie a autobusy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.