Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Průjezdná nakonec až v příštím roce? Oprava ulice Jiřího z Poděbrad se stále protahuje

Ta ulice je snad prokletá, dalo by se říci. Zatímco původní plány počítaly s tím, že v ulici Jiřího z Poděbrad začnou stavební práce letos na jaře, dojde k další prodlevě. Zamýšlený zhotovitel nepřistoupil na dodatek smlouvy, bude proto nutné vypsat nové výběrové řízení.

Neměla to být oprava, která bude něčím výjimečná, nakonec se však po ulici Jiřího z Poděbrad, důležité spojce mezi páteřními ulicemi Sokolovská a Havlíčkova, od podzimu 2018 stále jezdit nedá. Když se totiž před třemi lety odkryl povrch značně opotřebované vozovky a byl pod ním byl havarijní stav kanalizace, bylo zaděláno na problémy.

Jihlavské vodohospodářské sítě byly totiž ve správě Svazku vodovodů a kanalizací, s nímž bylo město v dlouholetém sporu a zamýšlená rekonstrukce tak nutně nabírala zpoždění. Na lepší časy se začalo blýskat loni, kdy po osmi letech došlo ke kýžené dohodě a vydání vodohospodářekého majetku městu.

To na podzim avizovalo, že se na ulici Jiřího z Poděbrad letos na jaře rozjedou stavební práce a do konce roku 2021 bude ulice konečně zprůjezdněna. Nyní je jasné, že nakonec i tento plán doznal trhlin a termíny se budou posouvat. Firma Porr, která stavbu prováděla, totiž nepodepsala dodatek smlouvy, což celou akci vrací vlastně na samotný začátek.

V současnosti tedy probíhá stavební řízení ve věci povolení stavby vodohospodářské infrastruktury, připravuje se i nové výběrové řízení na zhotovitele stavebních prací. „Jakmile bude ukončeno a příslušné rozhodnutí nabyde právní moci, chceme hned pokračovat v přípravě akce. V tuto chvíli stále předpokládáme, že by se akce měla v letošním roce realizovat,“ odpověděl na redakční dotaz Drbny tiskový mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Co ovlivnit a uspíšit nikdo nedokáže, je výsledek obou řízení. Jakoukoli časovou predikci totiž stěžují zákonné lhůty nebo odvolání neúspěšných uchazečů. „Pokud ale vše půjde dobře, tak práce zahájíme ještě letos a dokončíme je v příštím roce,“ vyjádřil se pro Jihlavské listy jihlavský radní Jaroslav Vymazal.

Dočká se konečně ulice Jiřího z Poděbrad? Během příštího roku se zvládne opravit i zprůjezdnit

Město Jihlava se bude snažit během příštího roku dokončit opravu ulice Jiřího z Poděbrad. Ta započala už na podzim 2018, ale kvůli havarijnímu stavu kanalizace a vleklým vodohospodářským sporům se stavební práce a dokončení díla stále odkládaly.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jiřího z Poděbrad, kanalizace, oprava, Jiří z Poděbrad, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průjezdná nakonec až v příštím roce? Oprava ulice Jiřího z Poděbrad se stále protahuje | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.