Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidiči se po obchvatu Osové Bítýšky projedou asi během září. Podívejte se, jak to tam teď vypadá

Na přeložku silnice I/37 - obchvat Osové Bítýšky - se opět ve velkém vrátily stavební stroje. Hlavní trasa obchvatu je již patrná v celé délce 2,8 kilometrů. Hotové je zemní těleso komunikace včetně 2 zářezů a násypu. Kompletně hotovo by mělo být snad během letošního září.

„Viditelná je rovněž nově přeložena část silnici II/390 ve směru od Vlkova, kde v místě křížení s trasou přeložené silnice I/37 vznikla nová tečná křižovatka. Naopak již díky provedené rekultivaci zmizela původní část silnice II/390 a také nelegální skládka v trase napojení obchvatu na stávající silnici I/37 ve směru na Velkou Bíteš,“ informuje za Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Martin Buček.

Na začátku trasy obchvatu ve směru od Žďáru nad Sázavou je stavebně dokončen mostní objekt, který umožní obyvatelům obce bezpečný přístup k nádraží mimo těleso komunikace. Zde zbývají dokončit práce v okolí mostu a dodělat komunikaci z centra obce směrem k nádraží.

Do provozu v režimu předčasného užívání 

„V prvním úseku hlavní trasy od mostu po novou křižovatku jsou práce na tělese komunikace nejdál. Vše se zde připravuje k pokládce podkladní a ložné asfaltové vrstvy. Viditelná je již i protihluková stěna, která má 2 částí v celkové délce 470 metrů. Instalovány jsou sloupky s osazenými sokolovými panely. Doplnit zbývá absorpční panely. Inkriminovaný úsek by měl být uveden do provozu v režimu předčasného užívání jako první, a to v horizontu 1,5-2 měsíců. Převedena sem bude doprava v návaznosti na další postup prací souvisejících s výstavbou na opačném konci ve směru na Velkou Bíteš,“ dodává Buček.

V této části silnice I/37 musí již řidiči počítat s případnými dopravními komplikacemi v souvisejícími s částečnou uzavírkou této komunikace v délce přibližně 460 metrů. V inkriminovaném úseku se jezdí pouze jedním jízdním pruhem a provoz je řízen kyvadlově pomocí světelné signalizace. Toto omezení má spojitost s napojením severozápadního obchvatu Osové Bítýšky na stávající komunikaci I/37 na Velkou Bíteš.

„S uvedením do provozu obchvatu v celé jeho délce počítáme na podzim tohoto roku a zatím se nám daří držet termín v průběhu září 2021,“ říká závěrem Buček.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Osová Bítýška, obchvat, doprava, stavba, I/37, silnice, Martin Buček, Velká Bíteš, Ředitelství silnic a dálnic, Vlkov, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči se po obchvatu Osové Bítýšky projedou asi během září. Podívejte se, jak to tam teď vypadá | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.