Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SJÍZDNOST: Cestování může komplikovat těžký sníh. Autobus skončil v příkopu

, aktualizováno 19. ledna 2021, 7:58

Silnice nižších tříd na Vysočině, které nejsou ošetřené solí, jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. V noci padal mokrý těžký sníh, který silničáři shrnuli, ale jeho slabá vrstva může namrzat. Úseky ošetřené solí jsou sjízdné bez problémů, řekl dispečer krajské správy a údržby silnic Aleš Hubený. V kraji se podle informací na webu Policie ČR stalo několik nehod.

Kvůli odstranění sněhu vyjelo v noci 31 traktorů s radlicemi, v terénu bylo také přes 143 sypačů, řekl Hubený. Radlice podle něho mokrou vrstvu místy příliš uhladily a může být zledovatěla. Před 6:00 vjel na Pelhřimovsku u obce Zhořec v místech, kde byla ledovka, do příkopu autobus. Nikdo se nezranil. Kvůli nehodě dvou nákladních aut bez zranění je už od noci uzavřená silnice druhé třídy v obci Radostín nad Oslavou na Žďársku.

„Od 6 hodin jsme přijali na integrovaném operačním středisku oznámení o 4 dopravních nehodách, které se obešly bez zranění. Apelujeme na všechny řidiče, aby jezdili opatrně a zbytečně neriskovali. Zejména na silnicích nižších tříd může hrozit nebezpečí smyku," sdělila Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Podle ní řidiči musí dbát na řádné očištění vozidel od sněhu a ledu. Tuto povinnost odstranit z vozidla sníh a led ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích. Pokud tak řidiči neučiní, pak mohou dostat pokutu. 

Pozor na námrazu, sníh a led na autech. Koledujete si o pokutu

Také na Vysočinu konečně dorazilo tolik očekáváné sněžení a mráz. V takových chvílích by ale ani řidiči, kteří ráno spěchají do zaměstnání, neměli zapomenout na důkladné očištění auta.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu se dnes nejvyšší odpolední teploty dostanou až ke dvěma stupňům Celsia. Sněžení se bude odpoledne hlavně na jihozápadě Vysočiny měnit na sníh s deštěm či déšť. V noci se mohou tvořit mlhy, někde i mrznoucí. Teploty v noci klesnou nejvýše dva stupně pod nulu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Vysočina, doprava, Kraj Vysočina, Policie České republiky, okres Pelhřimov, Český hydrometeorologický ústav, Zhořec, Radostín nad Oslavou, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Cestování může komplikovat těžký sníh. Autobus skončil v příkopu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.