Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová opatření pro cestující i žádaná novinka. Jihlavský dopravní podnik chrání své zaměstnance před nákazou

Jihlavský dopravní podnik (DPMJ) od pátku 23. října zavedl další pravidla, aby ještě více ochránil své zaměstnance před nákazou koronavirem. Ta se týkají všech cestujících, kteří využívají jihlavské trolejbusové a autobusové linky.

„Pokud by se u nás nákaza rozšířila, hrozilo by další omezení spojů,“ uvedl předseda představenstva DPMJ, a.s. Radim Rovner.

Co je nyní jinak?

V pátek 23. října proto pro cestující začala platit nová opatření. První řada sedadel za řidičem bude přehrazena páskou a cestující je nebudou moci využívat k sezení. Na podlaze vozu v přední části bude vyznačen prostor, kde se cestující během jízdy nebudou moci zdržovat.

Nová opatření v DPMJ od 23. října
1) První řada sedadel za řidičem bude přehrazena páskou a cestující je nebudou moci využívat k sezení
2) Na podlaze vozu v přední části bude vyznačen prostor, kde se cestující během jízdy nebudou moci zdržovat
3) Cestující využijí pro nástup a výstup přednostně prostřední a zadní dveře
4) Nástup předními dveřmi bude umožněn pouze pro nákup jízdenek u řidiče
5) Řidič při zastavení na zastávce automaticky otevírá dveře pro výstup a nástup cestujících

Cestující také musejí pro nástup a výstup přednostně využívat prostřední a zadní dveře. Nástup předními dveřmi bude umožněn jen pro nejnutnější nákup jízdenek u řidiče. „Zvenčí ani není nutné sahat na tlačítka otevírání dveří, řidič při zastavení na zastávce otevírá dveře automaticky,“ doplnil Radim Rovner.

Minimální kontakt mezi zaměstnanci DPMJ

V jihlavském dopravním podniku už od začátku týdne platí kvůli zamezení šíření nákazy také přísná interní opatření. „Zaměstnanci musejí minimalizovat veškeré vzájemně kontakty, v areálu podniku venku i uvnitř musejí všichni nosit roušky nebo respirátory bez ohledu na vzájemné rozestupy. Respirátory jsou povinné za všech okolností pro pracovníky údržby, servisu, přepravní kontroly a pracovníky myčky a STK,“ doplňuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Řidiči museli omezit i kontakt s dispečery nebo s tůrařem. Vše se řeší po telefonu nebo písemně bez vzájemného potkávání. Také u oběda v závodní jídelně smí sedět vždy pouze jeden zaměstnanec u jednoho stolu.

Jihlavský dopravní podnik musí redukovat spoje. Opatření ušetří práci šesti řidičů

Vládní opatření, která u nás aktuálně platí v souvislosti se šířením koronaviru, se negativně promítají i do vytíženosti spojů jihlavského dopravního podniku (DMPJ). Necestují teď hlavně žáci a studenti, výrazně ubývají ale i další cestující....

Do areálu DPMJ na Brněnské ulici také nesmí vstupovat žádné návštěvy s výjimkou zákazníků čerpací stanice, STK a myčky. Také přirážky k jízdnému za jízdu bez platné jízdenky je nyní možné hradit pouze bezhotovostním převodem na účet, a nikoli na pokladně.

„Připravujeme už letos ale také jednu pozitivní zásadní novinku. Od 6. listopadu zavedeme akceptaci platebních karet na předprodeji jízdenek a na pokladně v areálu podniku," uzavřel Radim Rovner.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky DPMJ, doprava, MHD, omezení, opatření, cestující, infekční onemocnění, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová opatření pro cestující i žádaná novinka. Jihlavský dopravní podnik chrání své zaměstnance před nákazou | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.