Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jihlavě přibydou trolejbusové spoje pro studenty. Doprava ve špičce se tak posílí

Jihlavský dopravní podnik (DPMJ) od 1. září posílí trolejbusové spoje, které využívají žáci a studenti. Zároveň s tím na autobusových linkách č. 3, 4, 10 a 12 od 1.září končí omezení provozu a spoje se vrací se ke svému původnímu jízdnímu řádu.

To znamená, že se v pracovní dny přidávají spoje v ranní a odpolední špičce. Dopravní podnik posílí také trolejbusové spoje na linkách B a C s ranními odjezdy okolo 7:30. 

„Nemůže se tedy stát, že by se žák nebo student ráno nevešel do trolejbusu nebo jel přeplněným spojem. Na ranní linky nasadíme vždy jeden posilový trolejbus navíc,“ vysvětlil předseda představenstva a.s. DPMJ Jiří Antonů.

Podle jeho slov pojedou v daný čas vždy dva trolejbusy za sebou. Na lince C jde o spoj s odjezdem v 07:30 z konečné Horní Kosov. A na lince B spoj s odjezdem v 07:20 z konečné na Dolech a s odjezdem v 07:19 z konečné na Hlavním nádraží.

„Po oslavách 111 let MHD v Jihlavě, kdy bude jízdné v MHD zdarma během celého víkendu 19. a 20. září, se posílí také další trolejbusové linky. Od 21. září se vrátí linky D a F k intervalu 20 minut,“ doplňuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Od 19. září začne fungovat také prodloužená linka C. Každých třicet minut v čase od 06:30 do 21:00 pojede parciální trolejbus ze zastávky Březinova do zastávky Kaufland.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky DPMJ, doprava, spoje, trolejbusy, špička, Jihlava, Jiří Anton, Kaufland, Horní Kosov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě přibydou trolejbusové spoje pro studenty. Doprava ve špičce se tak posílí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.