Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilý muž volal během silvestrovské noci patnáctkrát na tísňovou linku, sám skončil na záchytce

Hodně vytrvalým se ukázal být muž, který během silvestrovské noci celkem čtrnáctkrát volal na policejní tísňovou linku. Původně si stěžoval na porušování vládních nařízení v jeho obci, poté přidal další historky. Nic z toho se na místě nepotvrdilo, policisté naopak muže kvůli jeho silné opilosti transportovali na záchytku. Navíc může očekávat postih za zneužití tísňové linky.

K prvnímu telefonátu se muž odhodlal v čase 2:45 minut a z hovoru bylo patrné, že je zřejmě ovlivněn alkoholem. Policistům oznamoval, že v obci na Pelhřimovsku dochází k porušování mimořádných a krizových opatření. Policisté vyjeli na místo a žádné protiprávní jednání nezjistili.

Poté volal muž ještě ve 14 případech , kdy poslední hovor byl kolem 4:45 hodin. Muž vždy vymýšlel další historiky, a to i přesto, že ho operační důstojníci upozornili na skutečnost, že se dopouští protiprávního jednání a zneužívá linku 158. Poté policii došla trpělivost, hovor lokalizovala, vyjela na místo a muže zajistila. Dechová zkouška vykázala hodnotu 2,59 promile alkoholu, muž tak byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě.

Pro komunikativního muže však případ tínto neskončil. „Každý, kdo zneužije linku tísňového volání, totiž porušuje zákon o elektronických komunikacích a dopouští se přestupku. Lze za to uložit až pokutu až 200 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto cevelova.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky volání, tísňová linka, zneužití, opilost, tísňové volání, silvestr, záchytka, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž volal během silvestrovské noci patnáctkrát na tísňovou linku, sám skončil na záchytce | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.