Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Také ve Ždáru bude rozsvícení stromu bez veřejnosti. Lidé mohou během adventu rozsvítit za okny svíčku

Zahájení adventu ve Žďáru nad Sázavou bude kvůli koronaviru bez účasti veřejnosti. Rozsvícení vánočního stromu s vánočními písněmi a zdravicí zástupce radnice bude město 29. listopadu živě vysílat na svém facebooku. Radnice se letos chystá vyzvat obyvatele, aby každou adventní neděli rozsvítili svíčku a postavili ji do okna, řekla novinářům místostarostka Ludmila Řezníčková (ANO).

„Tím vlastně budeme sdílet i to, že myslíme v čase adventním na svoje kamarády, spoluobčany, přátele, se kterými se budeme s největší pravděpodobností setkávat v omezené míře," řekla místostarostka Ludmila Rezníčková k chystané výzvě.

Žďárská radnice se připravuje i na možnost, že vláda do Vánoc protiepidemická opatření zmírní. Uskutečnit by se pak podle Řezníčkové mohly koncerty, nebo v omezené míře i vánoční trh. „Máme všechno předpřipravené, počítáme i s rozvolňováním, ale opravdu nevíme, jaká situace bude," řekla.

Na náměstí by měl být v každém případě stánek s punčem a různými dobrotami. „Předpokládáme, že za dodržování hygienických opatření - to znamená rozestupy, roušky - mohou lidé přicházet na náměstí a poslechnout si vánoční písně," uvedla Řezníčková. Konečné rozhodnutí o konání novoročního ohňostroje zatím nepadlo, podle místostarostky vzhledem k okolnostem spíše nebude.

Služby města Jihlava začaly v tomto týdnu instalovat vánoční výzdobu v centru krajského města, hotová by měla být v průběhu příštího týdne. Jasněji je i v otázce vánočního stromu - bude přivezen ze Dvorců a rozsvícen bude 29. listopadu, podle...

Vánoční program postupně ruší, nebo výrazně omezuje řada měst na Vysočině. Radní Jihlavy už rozhodli o tom, že namísto vánoční vesničky s jarmarkem a kluzištěm bude na Masarykově náměstí během adventu jen vánoční strom, betlém a Ježíškova pošta.

Kluziště na náměstí a tradiční program k zahájení adventu s příjezdem nebeského pošťáka připravovala Polná na Jihlavsku. O konečné podobě programu vzhledem k nynější epidemické situaci by podle starosty Jindřicha Skočdopole (nestraník) mělo vedení radnice rozhodnout v příštím týdnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zábava, správa, Vánoce, advent, strom, Ludmila Řezníčková, radnice, Facebook, Žďár nad Sázavou, okno, svíčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také ve Ždáru bude rozsvícení stromu bez veřejnosti. Lidé mohou během adventu rozsvítit za okny svíčku | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.