Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Modernizace třebíčského Hrádku. Kromě bylinek a květinových luk přibude veřejný gril a posezení

Park Hrádek v Třebíči už tři roky prochází komplexní revitalizací. Pokud vše půjde podle plánu, tak letos na podzim bude hotovo. Lidé se tak mohou těšit na bylinkové záhony, květinové louky a také třeba na veřejný gril, jehož součástí bude posezení.

Během uplynulých měsíců byla doplněna a upravena lipová alej, cestní síť, přibyly bylinkové záhony, květinové louky a ovocné stromy.

„Nově je zrekonstruovaná opěrná zeď, která dělí návrší Hrádku a příkrou stráň nad Skalní ulicí. Letos proběhne výstavba provozního objektu, kde najdou provozovatelé různých akcí zázemí s elektřinou a vodou. Součástí objektu budou také veřejné toalety. Vedle objektu bude umístěn také veřejný gril s posezením," představuje za třebíčskou radnici její mluvčí Irini Martakidisová. 

Lavička i fotokoutek v jednom 

Procházky po Hrádku budou bezpečnější díky novému veřejnému osvětlení, to povede přes hlavní alej, kolem mohyly a Masarykovy vyhlídky až do Kočičiny. Asfaltová příjezdová cesta bude nahrazena cestou z žulových odseků a v parku přibyde také informační a naučný systém. 

„Dalším viditelným prvkem bude vyhlídkový objekt, sestavený ze tří kruhových segmentů, které budou sloužit jako lavička, lehátko, fotokoutek i jako architektonický prvek s výtvarnou hodnotou, doplňující přírodní charakter prostředí městského parku," dodává na závěr Irini Martakidisová. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Třebíč (vizualizace) | Zdroj Město Třebíč

Štítky revitalizace, úprava, park, gril, odpočinek, relaxace, vizualizace, Hrádek, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace třebíčského Hrádku. Kromě bylinek a květinových luk přibude veřejný gril a posezení | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.