Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Duhové odpoledne v Třebíči. Otevře téma manželství pro všechny, zazní i autorská poezie

Třebíčský spolek Fšem chystá na neděli 11. prosince odpolední program s queer tematikou. Bude se konat u příležitosti Mezinárodního dne lidských práv, který připadá na 10. prosince.

Spolek Fšem odpoledne, které se uskuteční od 14 hodin v kavárně Za Pecí, pořádá ve spolupráci s Prague Pride Festivalem a iniciativou Jsme fér.

Směrem k rovnoprávnosti queer komunity přispěl i takzvaný antidiskriminační zákon, který zakazuje nerovné zacházení z důvodu sexuální orientace člověka.

„Od 14 hodin duhové odpoledne zahájí debata s Lucií Zachariášovou z iniciativy Jsme fér a zároveň s předsedkyní vládního Výboru pro sexuální menšiny. V 16:30 bude následovat čtení poezie od autorů Richarda L. Kramára, Aleše Kauera, Atrina Matuštíka a Magdalény Šipky,“ přiblížila v tiskové zprávě PR koordinátorka spolku Fšem Kristýna Michálková.

Nedělní program v Třebíči chce upozornit na to, že komunita homosexuálů, tedy gayů a lesbiček, je stále terčem předsudků, diskriminace, rozdílného zákonného postavení a v nejhorších případech i nenávistí motivovaných útoků.

Pro třebíčský spolek Fšem je tato tematika velmi důležitá, proto v návaznosti na Den lidských práv přichystal odpolední program v kavárně Za Pecí. „Po nenávistí motivovaném útoku v Bratislavě jsme i my chtěli vyjádřit alespoň malou podporu queer komunitě. Spojili jsme se tedy s největšími organizacemi tohoto druhu v České republice a společně s Prague Pride Festival a iniciativou Jsme fér jsme přichystali pro třebíčské občany a návštěvníky debatu a autorské čtení básní,“ vysvětluje jedna z organizátorek Michaela Doležalová.

Manželství pro všechny 

Fšem je spolek pořádající kulturní a vzdělávací akce v Třebíči. Cílem je propojovat a spolutvořit místní komunitu. Pořádá moderně pojaté kulturní akce, jako jsou koncerty, výstavy, promítání, autorská čtení, slam poetry, ale také swapy rostlin či oblečení.

Debatu bude moderovat Ondřej Kaška, absolvent třebíčského gymnázia, student práv a dobrovolník Prague Pride Festivalu.

Debata se bude věnovat manželství pro všechny, jaké jsou argumenty pro a proti jeho zavedení nebo tomu, jak každý z nás může přispět ke zlepšení práv queer komunity.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Spolek Fšem

Štítky gay, lesba, manželství, rovnoprávnost, queer, LHBT, Fšem, debata, poezie, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Duhové odpoledne v Třebíči. Otevře téma manželství pro všechny, zazní i autorská poezie | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.