Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé v Pocoucově mají nové víceúčelové hřiště. Do výstavby se na brigádách zapojili i místní obyvatelé

Lidé v Pocoucově, místní části Třebíče, mohou nyní využívat nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem. To disponuje i zázemím pro sportovce. Na jeho vybudování se podíleli také místní občané.

Slavnostní otevření hřiště se uskutečnilo v pátek 25. března, toho se zúčastnili kromě zástupců Města Třebíč a Nadace ČEZ také místní mladí sportovci. Kromě soutěží pro děti došlo i na malou kopanou. 

V Pocoucově, místní části Třebíče, žije větší množství mladých rodin s dětmi. „Už dlouho tu chybělo sportoviště, obyvatelé museli dojíždět za sportem do Třebíče nebo okolních obcí. Vybudováním víceúčelového hřiště získali místní obyvatelé, a zejména děti a mládež, zázemí pro sportovní aktivity přímo v místě svého bydliště," sdělila k této novince v tiskové zprávě Irini Martakidisová, mluvčí Třebíče. 

Dobrovolné brigády 

Víceúčelové hřiště, jenž sousedí s kulturním zařízením Pocoucova, poskytuje také zázemí pro sportovce, nechybí zde šatna a sociální zázemí. Na budování hřiště se podíleli také místní občané formou dobrovolných brigád, při kterých provedli část přípravných a dokončovacích prací.

„Obdivuji vytrvalost a důslednost zástupce Pocoucova, Františka Kazdy, který se pro hřiště nadchl a dotáhl celou věc do zdárného konce. Všem dětem, mladým i starším sportovcům přeji, abyste hřiště využívali co nejčastěji,“ uvedl při slavnostním otevření hřiště starosta Třebíče Pavel Pacal.

Celkově se náklady na stavbu hřiště vyšplhaly na zhruba pět milionů korun, z toho přibližně dva miliony dávala místní část Pocoucov ze svého rozpočtu, milion město Třebíč, 1,5 milionu korun přispěl občan Pocoucova a 350 tisíci korunami Nadace ČEZ.

Ohodnoť článek

Foto Město Třebíč | Zdroj Město Třebíč

Štítky hřiště, sport, výstavba, Pocoucov, Třebíč, brigáda, část obce, ČEZ, Pavel Pacal, František Kazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Pocoucově mají nové víceúčelové hřiště. Do výstavby se na brigádách zapojili i místní obyvatelé | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.