Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Matrace, nábytek, spotřebiče u popelnic. Chovejte se ohleduplně a využívejte sběrné dvory, apeluje Třebíč na své občany

Město Třebíč na svém webu i sociálních sítích sdílelo pár fotografií, které ukazují nepořádek okolo popelnic. Jde o záběry z různých částí pětatřicetitisícového města. Tento krok má apelovat na všechny obyvatele, aby takovýto odpad vyhazovali na místa, která jsou k tomu určená.

V Třebíči je více než 1 100 barevných kontejnerů, kam mohou lidé vyhazovat odpad. „Velkoobjemový či nebezpečný odpad musí lidé ukládat na sběrné dvory. Přesto někteří nejsou ochotni například staré matrace, dveře, monitory nebo dokonce velký nábytek a elektrozařízení odvézt na sběrný dvůr a nechají tyto věci pohozené u kontejnerů na kontejnerových stanovištích," popisuje Irini Martakidisová, mluvčí Třebíče, hlavní nešvar mnoha obyvatel. 

Vedení Třebíče se snaží, aby tato kontejnerová hnízda nevypadala ošklivě a staví zde zástěny. Podle Martakidisové svozové firmy vyvážejí kontejnery velmi často i nad rámec stanoveného harmonogramu. „Když ale někteří lidé nerespektují stanovené zásady odpadového hospodářství a zahltí kontejnery a místo kolem kontejnerů objemným odpadem, vypadá to potom ve městě tak, jak vidíte na několika přiložených fotkách. Ty byly pořízeny v lednu letošního roku. Je to potom vizitka nás všech," dodává mluvčí Třebíče. 

Ulice Riegrova

Možným řešením, jak nepořádku kolem nádob na odpad předejít, by mohlo být sledování kamerovým systémem. „Kamery nejsou umístěny všude, to ani nikdo nechceme, abychom byli sledováni na každém kroku. Proto apelujeme i na vás, občany města. Když uvidíte někoho nechávat domovní nepořádek u kontejneru, upozorněte jej, že v Třebíči máme pro tyto účely tři sběrné dvory, kam každý občan může odvézt například vyřazené matrace, nábytek či spotřebiče. Teprve až se budeme všichni chovat ohleduplně, budou důstojně vypadat i místa pro ukládání odpadu a město bude hezčí," vyzývá Irini Martakidisová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Třebíč

Štítky odpad, odpadky, popelnice, serný dvůr, nepořádek, Třebíč, sběrný dvůr, kontejner, nábytek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matrace, nábytek, spotřebiče u popelnic. Chovejte se ohleduplně a využívejte sběrné dvory, apeluje Třebíč na své občany | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.