Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájem o Třebíč roste, letos ji navštívilo asi 81 tisíc turistů. Nejvíc táhne synagoga a židovská čtvrť

Třebíč letos navštívilo asi 81 tisícturistů, hlavně domácích. Je to návštěvnost srovnatelná s loňským rokem. Návštěvníků ze zahraničí byly asi tři tisíce. Udržet návštěvnost třebíčských památek pomohlo letošní otevření větrného mlýna. V roce 2019, tedy před pandemií koronaviru, měla Třebíč turistů takřka 150 tisíc, sdělil vedoucí třebíčských turistických center Václav Prchal.

„Nejvyšší návštěvnost tradičně zaznamenaly památky zapsané v seznamu Unesco – areál bývalého benediktinského kláštera s bazilikou sv. Prokopa a židovská čtvrť s židovským hřbitovem," uvedl Václav Prchal.

Větrný mlýn, který je technickou památkou z 19. století se po rozsáhlé rekonstrukci otevřel veřejnosti poprvé na konci června. Přišlo si ho prohlédnout na 9 tisíc lidí. Zhruba 1500 lidí využilo propagační akce, díky které bylo možné získat vstupenku do větrného mlýnu zakoupením dezertu větrník, jehož receptura byla upravena speciálně pro tuto akci. Nabízelo ho devět třebíčských cukráren.

„Zájem o Třebíč roste, z převážně jednodenní destinace se stává opakovaně navštěvované místo. Turista stráví v Třebíči v průměru 2,5 dne," uvedl Prchal.

Provoz památek v Třebíči zajišťuje Městské kulturní středisko, příspěvková organizace Města Třebíč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vysočina.eu

Štítky památky, Třebíč, turismus, návštěva, sezona, větrný mlýn, pandemie covidu-19, Světové dědictví UNESCO, Náměstí Míru 51

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o Třebíč roste, letos ji navštívilo asi 81 tisíc turistů. Nejvíc táhne synagoga a židovská čtvrť | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.