Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z bazénu se suchými plavkami. O to se v Pelhřimově za deset sekund postará speciální sušička

Praktickou novinku v podobě sušičky na plavky mají nyní na bazénu v Pelhřimově. Zařízení plavky vysuší za deset sekund. Návštěvníkům nyní slouží tři sušičky. Ostatní oslovení provozovatelé bazénů na Vysočině zatím o stejné sušičce neuvažují.

Sušička na plavky je podle jednatele společnosti Pelhřimovská sportovní, s.r.o., která bazén provozuje, dnes již běžný standardem, takže pořízení těchto sušiček je podle Martina Mareše přirozeným krokem k rozvoji pelhřimovského bazénu. „Naší hlavní činností je péče a rozvoj pelhřimovských sportovišť. Takže zvyšování komfortu a soustavné zkvalitňování služeb pro naše návštěvníky je tak v podstatě náš ‚denní chleba',“ uvedl pro redakci Drbny Martin Mareš.

V pánské, dámské a smíšené šatně 

Součástí vybavení pelhřimovského bazénu jsou tři kusy sušiček, jedna je v pánských, druhá v dámských šatnách. „Kromě toho máme i smíšené šatny pro skupinové návštěvy a nainstalovali jsme je ke každé z nich směrem k výstupu z bazénu, takže je mohou využívat všichni naši návštěvníci,“ popisuje Mareš.

Sušičky na plavky jsou určeny pro vysokou zátěž, jejich použití je podle Mareše snadné a plavky jsou suché za 10 sekund. „Plavky jsou zbaveny cca 95% vlhkosti,“ popisuje jednatel Pelhřimovské sportovní, s.r.o.

Sušička plavek pro návštěvníky pelhřimovského bazénu 

Návštěvníci pelhřimovského bazénu tuto novinku pochvalují a naplno ji využívají od prvního dne. „Moje děti ji milují," chválí na Facebooku Tereza Matějková. Dlouhodobou zkušenost se sušičkou plavek má třeba Jana Štěpánová. S tímto pomocníkem se setkala už v roce 1985 v Hodoníně. „Je to perfektní věc. Nebyla tak barevná, jen šedivá kostka, ale plavky vyždímala spolehlivě a mají ji tam do dnešní doby funkční. Tak ať slouží stejně dobře a stejně dlouho," popřála v diskuzi na Facebooku Jana Štěpánová. 

Další plány v Pelhřimově 

Jak ještě doplnil Martin Mareš, pořízení tří kusů sušiček vyšlo na několik desítek tisíc korun s tím, že novinky pro tento rok na bazénu v Pelhřimově nekončí. „Nejblíže, co nás teď čeká, je kompletní přebudování recepce u vstupu do bazénu, a to například instalací bezobslužného turniketu doplněného platebními terminály na výdej a doplatky u čipových hodinek. Celkově se tak zvýší komfort a rychlost odbavování návštěvníků bazénu,“ nastínil Martin Mareš.

Krátkou zkušenost se sušičkou plavek mají také v jihlavském aquaparku Vodní ráj. „Zařízení jsme měli krátce na zkoušku, opravdu jsou plavky suché během chvíle. Nicméně ta pořizovací cena za sušičku je v řádech desetitisíců korun, což se nám zdálo dost, takže v tuto chvíli neuvažujeme o tom, že bychom na Vodní ráj či na bazén Evžena Rošického koupili sušičku plavek,“ sdělil Drbně Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které provozují Vodní ráj i bazén Evžena Rošického.

O pořízení sušičky nepřemýšlí ani další oslovení provozovatelé bazénů ve zbývajících okresních městech Vysočiny. Lucie Melounová z Technických služeb Havlíčkův Brod a Lukáš Jůda z příspěvkové organizace Sportis ve Žďáru nad Sázavou se shodují v tom, že zatím s tímto zařízením ani nemají zkušenost.

„Je třeba zajistit důležitější věci." 

O pořízení sušičky zatím nepřemýšlí ani provozovatelé aquaparku Laguna v Třebíči. „Sušičku plavek k dispozici nemáme. Její nákup vzhledem k pořizovací ceně a provozním nákladům neuvažujeme. Navíc by se v našem případě jednalo o více kusů. V několika areálech je toto zařízení umístěno, ale není návštěvníky příliš využíváno. Pro provoz a komfort návštěvníků je z našeho pohledu potřeba zajistit důležitější věci,“ vyjádřil se k redakčnímu dotazu ředitel aquaparku Laguna Jiří Novák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pelhřimovská sportovní, s.r.o.

Štítky bazén, plavky, sušička, usušení, novinka, Pelhřimov, Jihlava, Havlíčkův Brod, Třebíč, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z bazénu se suchými plavkami. O to se v Pelhřimově za deset sekund postará speciální sušička | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.