Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poprvé v roce 1974, nyní po třiapadesáté. Jaroslav Strachota daroval poslední krev v den svých pětašedesátin

Jaroslav Strachota ze Senožat na Pelhřimovsku oslavil 10. listopadu své 65. narozeniny. A oslavu pojal netradičně. Tento sympatický muž ve svůj velký den daroval krev. A to už po třiapadesáté.

Nemocnice Pelhřimov provede ročně přibližně 2500 odběrů plné krve. Nemocnice má v registru zhruba 1500 stálých dárců. Dárcem se může stát každý zdravý člověk, muž či žena ve věku 18-65 let. Muži mohou za rok darovat plnou krev 4x a ženy 3x. Dárcovství je dobrovolné a zdarma.

Odběr krve se uskutečnil na transfúzní stanici pelhřimovské nemocnice. 

„Dnešní dárcovství je pro mě slavnostním okamžikem. Je mi 65 let, což znamená konec dárcovství a konec pravidelných setkání s milým personálem hematologicko-transfúzního oddělení,“ řekl při setkání s ředitelem nemocnice, Michalem Kozárem, usměvavý pětašedesátník Jaroslav Strachota.

Při přátelském shledání Jaroslav Strachota mimo jiné zavzpomínal na svůj první odběr krve, který se uskutečnil v roce 1974 či na slavnostní předání Zlaté medaile profesora Jana Jánského, která je udělována za 40 odběrů.

Dárce Jaroslav Strachota (vlevo) s ředitelem pelhřimovské nemocnice Michalem Kozárem

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky dárce, krev, narozeniny, Nemocnice Pelhřimov, zdraví, nemocnice, okres Pelhřimov, Senožaty, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé v roce 1974, nyní po třiapadesáté. Jaroslav Strachota daroval poslední krev v den svých pětašedesátin | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.