Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Opravy telčského zámku přinášejí další sezonu s omezením. V létě se otevřou i nové prohlídkové okruhy

Brány telčského zámku se turistům otevřou v sobotu 29. dubna. Zájemci zatím zamíří jen na druhý prohlídkový okruh, do bytu posledního majitele. Ostatní prohlídkové okruhy budou přístupné od 14. července. Na památce dokončují rozsáhlou rekonstrukci.

Druhý prohlídkový okruh bude v květnu otevřený od čtvrtka do neděle a ve státní svátky, které připadají na pondělí. Od června bude k dispozici denně mimo pondělí. 

„Na 13. července je v plánu slavnostní zahájení, pro veřejnost se zámek v tento den uzavře. Od 14. července bude přístupné nádvoří, zámecká zahrada a všechny prohlídkové okruhy," řekl kastelán Bohumil Norek. 

Na turisty bude čekat pět prohlídkových okruhů, a to renesanční sály, byt posledního majitele, podzemí, zámecké muzeum a instalovaný depozitář. Příležitost prohlédnout si poslední tři jmenované okruhy budou mít zájemci až do 22. prosince. 

Vstupenka na prohlídku renesančních sálů dospělého vyjde na dvě stě dvacet korun. Za prohlídku bytu posledního majitele pak zaplatí sto šedesát korun, za prohlídku zámeckého muzea dá sto osmdesát korun.

Vstupenka do depozitáře bude dospělého stát sto dvacet korun a vstupenka do podzemí osmdesát korun. Důchodci, studenti, děti, mládež od osmácti do čtyřiadvaceti let nebo hadicapovaní budou mít na vstupném slevu. 

Rozsáhlá rekonstrukce telčského zámku běží několikátým rokem. Většina prací je hotová. „V současné době řemeslníci dělají omítky na druhém nádvoří. Dále se řeší venkovní práce, například v zámecké zahradě," doplnil informace k rekonstrukci Bohumil Norek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Musilová | Zdroj Státní zámek Telč

Štítky zámek, Telč, prohlídka, turista, sezona, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy telčského zámku přinášejí další sezonu s omezením. V létě se otevřou i nové prohlídkové okruhy | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.