Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Barvy podzimu zdobí Míchovu skálu nad Řásnou. Místo, kde byl údajně zastřelený poslední vlk v okolí

Kam se vydat, když je hezky a příroda hýří barvami? Energii a dobrou náladu můžete načerpat na Míchově skále nedaleko Řásné. Ačkoliv výhled do okolní krajiny je teď trochu omezený, stále je na co koukat. A to nejen teď na podzim.

Ještě před několika lety bylo okolí skály bez stromů, nyní opět místo zarůstá. Výhled do krajiny už je teď tedy trochu omezený. Skálu tvoří dvě věže. Je chráněna jako přírodní památka a horolezcům je vstup zakázán.

Podzim na Míchově skále

Pondělí, 10. října 2022, 12:45

Podzim na Míchově skále
Podzim na Míchově skále

Turisté však po skále běžně lezou, dají se zdolat obě věže. Z té hůře přístupné je o něco lepší výhled. Na hrad Roštejn, Velký Pařezitý rybník, Štamberk nebo Telč. Traduje se, že právě tady byl v roce 1829 zastřelen poslední vlk na Vysočině.

Od skály je to kousek na vrchol Javořice nebo ke Studánce Páně. Krásnou podzimní podívanou nyní nabízí i Velký Pařezitý rybník, kde se stromy zabarvily do hnědých, oranžových, žlutých a červených odstínů.

Kudy na Míchovu skálu? 

Autem se dá dojet na parkoviště u Velkého Pařezitého rybníku za Řásnou. Odtud je to asi tři kilometry a cesta nahoru zabere tak hodinu. Dá se to zvládnout i s kočárkem. Dojdete k hájovně a arboretu s dětským hřištěm. Kousek odtud je odbočka doprava do kopce. Tudy se dostanete ke křižovatce cest, kde se dáte doleva do kopce a napojíte se na zelenou značku. Čeká vás výšlap do kopce, pak už stačí odbočit a jste u skály.

Ohodnoť článek

Štítky podzim, Míchova, skála, příroda, barvy, foto, Řásná, Míchov, Velký Pařezitý rybník, Telč, kopec, Roštejn, Kraj Vysočina, Javořice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Barvy podzimu zdobí Míchovu skálu nad Řásnou. Místo, kde byl údajně zastřelený poslední vlk v okolí | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.