Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ulice Bratří Čapků a Seifertova čekají opravy. Žulové kostky nahradí asfalt a betonová dlažba

Během tohoto měsíce odstartuje v Jihlavě oprava dvou ulic, konkrétně to bude část ulice Bratří Čapků - od ulice Seifertova po ulici Žižkova a od ulice Seifertova po ulici Telečská. V plánu je u obou úseků oprava staré kanalizace a vodovodu. Kromě rekonstrukce stávajícího systému je v plánu i vybudování nové dešťové kanalizace.

Řidiči i chodci se navíc mohou těšit na nový povrch na komunikacích. „Současné žulové kostky tam pracovníci specializované firmy nahradí asfaltem a původní dlažba chodníků bude vyměněna za betonovou,“ uvedl náměstek primátorky Jihlavy Petr Ryška.

Náklady na rekonstrukci obou ulic jsou vyčísleny na 59 milionů korun bez DPH. Začátek prací je plánován ještě v tomto měsíci, hotovo by mělo být v polovině příštího roku.

O opravy se město „podělí" s krajem. Úsek od ulice Seifertova po Žižkovu opraví zhotovitel Kraje Vysočina. Vedení města nechá zrekonstruovat část od ulice Seifertova po ulici Telečská.

Komplexní oprava čeká také ulici Seifertova. Stejně jako v ulici Bratří Čapků, je i tam v plánu rekonstrukce kanalizace a vodovodu. „Nedílnou součástí je i výstavba nové komunikace s asfaltovým povrchem, parkovací pás z žulových kostek a chodníky z betonové dlažby,“ zmínil náměstek Ryška.

Na uvedených místech se plánuje také nové veřejné osvětlení. „To nahradí současné nevyhovující. Nová svítidla nainstalují pracovníci specializované firmy v ulici Seifertova na trakční stožáry, v ulici Bratří Čapků osadí klasické sloupy veřejného osvětlení," dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, ulice, Bratří Čapků, Seifertova, rekonstrukce, kanalizace, vodovod, komunikace, osvětlení, dlažba, Jihlava, Žižkov, Petr Ryška, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Bratří Čapků a Seifertova čekají opravy. Žulové kostky nahradí asfalt a betonová dlažba | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.