Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ceny energií rostou. Sportovní kluby v Jihlavě se dostávají do finančních problémů

Jihlavští zastupitelé na svém úterním zasedání jednali také o finanční podpoře sportovních klubů v Jihlavě. Některé z nich mají kvůli rostoucím cenám energií finanční problémy.

Jihlavští zastupitelé se proto dohodli na tom, že částkou 400 tisíc korun podpoří například TJ Sokol Bedřichov. „Přes veškerá opatření TJ Sokol Bedřichov nezvládne zvyšování cen energií řešit s vyrovnaným provozním rozpočtem. Spravují sportovní halu, 2 fotbalová hřiště, 3 volejbalové kurty a 5 tenisových kurtů. Navýšení dotace jim umožní dále provozovat tyto sportoviště pro občany Jihlavy,“ vysvětlil zastupitelům první náměstek primátorky Petr Ryška.

Se stejnou finanční podporou, tedy 400 tisíc korun, mohou počítat i členové SK Jihlava. „I u nich je důvodem žádosti o navýšení dotace růst provozních nákladů sportovišť, zejména skokové zdražení energií," vysvětluje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Projekt Podpora provozu sokolovny pro pravidelný sport a navazující aktivity, který je spojen s činností TJ Sokol Jihlava, bude městem podpořen částkou ve výši 200 tisíc korun. „Příplatek jihlavští zastupitelé schválili také Teniscentru, kde je město jedním z akcionářů. Mimo základní kapitál dostane společnost od města 600 tisíc korun," vyčíslil závěrem mluvčí Daněk. 

Ohodnoť článek

Foto firmy.cz | Zdroj Ježkovy oči

Štítky sportovní, klub, energie, zvýšení, finanční, podpora, město, radnice, zastupitelé, zastupitelstvo, Jihlava, TJ Sokol Bedřichov, Petr Ryška, SK Jihlava, Česká obec sokolská, sportovní klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny energií rostou. Sportovní kluby v Jihlavě se dostávají do finančních problémů | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.