Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V třešťském Vývoji ušili 1500 neprůstřelných vest. Pokud bude válka pokračovat, je možné, že vyrobíme další, říká vedení firmy

Společenské a vycházkové obleky, uniformy, ochranné oděvy pro hasiče a třeba i lékaře. To je běžný sortiment, který vyrábí oděvní družstvo Vývoj Třešť. Firma ale nyní zareagovala na aktuální poptávku - švadleny teď dva měsíce pracovaly na neprůstřelných vestách pro vojáky.

Tato zakázka byla zatím jednorázová. „Šlo pouze o textilní část bez balistického plátu. Zakázka byla realizována zhruba ve dvou měsících," zodpověděl na dotaz redakce Jihlavské Drbny předseda představenstva společnosti Vývoj Třešť Radek Chládek. Dodal, že šití těchto speciálních vest pro vojáky pro firmu neznamenalo nějaké náročné změny v technologiích. „Naše firma má technologické zkušenosti a je plně strojově vybavena pro šití náročných technologických zakázek, například pro hasičské zásahové oděvy," popsal Chládek. 

Další vesty možná přibudou 

Firma do dnešního dne vyrobila 1500 vest, podle Chládka další objednávky zatím nemají. „Pokud však bude vojenský konflikt pokračovat, je možné, že ve výrobě budeme pokračovat," nastínil další možné plány. 

Vývoj Třešť s podobnými zakázkami má již zkušenosti z minulosti. Podle předsedy představenstva je firma historicky zaměřena na výrobu náročných výrobků pro armády z celé Evropy. „Pro zajímavost - naše hasičské oděvy má převážná část hasičských zbrojnic v Anglii," zmínil Radek Chládek. 

Třešťský Vývoj vyrábí originální oděvy v ČR i EU už od roku 1931. Exportuje módu do Švýcarska, Anglie, Skotska, Rakouska a Německa, ale samozřejmě obléká i české muže. „Příchod jara a ukončení covidových opatření konečně otevřelo pořádání společenských akcí a svateb, které jsou pro nás hlavním zahájením sezony. Jsme rádi za zákazníky, kteří zjišťují, že práce z domova znamenalo také nabrání nepotřebných kil a tím nutné zakoupení nového oblečení," poznamenal Chládek s úsměvem. 

Práce pro migranty s Ukrajiny

Firma, která má kromě Třeště krejčovský salon a prodejnu v Praze a Brně, má aktuálně 135 zaměstnanců a nabízí práci dalším až 20 krejčím nebo švadlenám. „Situaci v náboru neřeší ani nabídnutá pomoc Ukrajinským běžencům, kteří zatím neprojevují zájem u nás pracovat," dodává závěrem Radek Chládek. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CJMM / pixabay

Štítky zakázka, vesta, voják, družstvo, válka, Vývoj, Třešť, oblečení, Anglie, Evropská unie, Drbna.cz, Německo, Evropa, Ukrajina, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V třešťském Vývoji ušili 1500 neprůstřelných vest. Pokud bude válka pokračovat, je možné, že vyrobíme další, říká vedení firmy | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.