Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Vysočině budou do neděle otevřené sjezdovky na Jihlavsku. Čeřínek ukončí letošní sezonu karnevalem

Na Vysočině budou do neděle otevřené lyžařské sjezdovky Šacberk a Čeřínek, obě jsou blízko Jihlavy. Na Čeřínku ukončí provozovatelé vleků sezonu nedělním karnevalem, na Šacberku se bude možná lyžovat ještě první dubnový víkend. Poslední dvě běžkařské tratě jsou v jihlavském Českém mlýně a ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě.

Šacberk má i v tomto týdnu otevřeno celý den, o víkendu se tam bude lyžovat od 08:00 do 20:00. Pak bude provoz přerušený. „Ale na druhou polovinu týdne zase předpovídají chladno a v noci mráz, takže trošku si myslíme na to, že i další víkend pojedeme," řekl Pavel Havlíček, který sjezdovku provozuje.

Na Vysočině v noci pořád mrzne, ale odpolední teploty se v těchto dnech dostávají i ke 20 stupňům Celsia. Sněhu leží na sjezdovce Šacberk podle Havlíčka i tak pořád okolo půl metru. „Pokud je mráz v noci, tak ty odpolední teploty tomu zase tolik neublíží," řekl. Lyžařskou sezonu Šacberk zahájil 17. prosince.

Na Čeřínku bude vlek jezdit v pátek od 15:00 do 19:00 a o víkendu celý den, otevřeno tam bude od 9:00. Sezonu této sjezdovky ukončí v neděli odpoledne karneval. V dalších dnech se tam nebude lyžovat, ani když se ochladí. „Lidé už mají přepnuto na jaro," řekl Vladimír Cháb ze skiareálu.

Kam ještě mohou vyrazit běžkaři? 

Trať s umělým sněhem je pro rekreační běžkaře ve vyhrazených hodinách pořád přístupná v novoměstské Vysočina Areně. Tento týden tam běžkaři mohou přijít mezi 7:00 a 15:00 a pak ještě od 17:00 do 18:30.

V rekreačním areálu Český mlýn v Jihlavě se dá lyžovat na uměle zasněžené trati, která teď měří okolo 350 metrů. Znovu upravená bude na víkend. „Obávám se, že už to budou finální úpravy a dál už to udržovat nebudeme. Samozřejmě je tam ještě nějaký výhled zimního počasí v příštím týdnu, tak to ještě úplně neuzavíráme," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko. Podotkl, že se tuto trať pro běžkaře podařilo udržet 90 dní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lyžařský areál Čeřínek

Štítky lyžování, sjezdovka, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Šacberk, okres Jihlava, Jihlava, Nové Město na Moravě, Čeřínek, běh na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině budou do neděle otevřené sjezdovky na Jihlavsku. Čeřínek ukončí letošní sezonu karnevalem | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.