Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novinky z Telče: Ve městě vyroste nová stanice pro záchrannou službu. Folkové prázdniny letos slaví 40 let

Kraj Vysočina v královské Telči plánuje hned několik investičních záměrů. Ty probíral na společné schůzce radní Kraje Vysočina Karel Janoušek společně se starostou Telče Vladimírem Brtníkem, místostarostou Pavlem Komínem a vedoucím odboru rozvoje a územního plánování Vladimírem Švecem. Mimo jiné se řeč točila kolem výstavby nové stanice pro záchranáře a třeba i o dvou významných výročích, která si Telč připomene v tomto roce.

Dvěma největšími investicemi, které má Telč před sebou, je výstavba nové stanice zdravotnické záchranné služby a výstavba sociálního bydlení. „Vytipované lokality si všichni účastníci jednání také společně prohlédli. Další témata, o kterých se hovořilo, bylo rozpočtové určení daní a vazba na počet obyvatel v obci, některá specifika zákona o obcích ve volebním mezidobí, dále narůstající problém se zajištěním lékařské péče a problematika dopravního spojení," uvedla Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Folkovým prázdninám je už 40 let 

Město Telč v letošním roce oslaví 30. výročí zapsání Telče na Seznam světového dědictví UNESCO. 40 let také oslaví jeden z nejvýznamnějších a nejznámějších festivalů Folkové prázdniny v Telči a 100 let uplyne od narození akademické malířky Míly Doleželové, která strávila část života až do své smrti v Telči. „Stala se světově známou malířkou, její obrazy jsou nejen v Mexiku, ale i v USA, Paříži, Tel Avivu a jinde," dodává mluvčí Svatošová. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky ZZS, stanice, sociální, bydlení, UNESCO, radnice, Telč, Kraj Vysočina, stavba, Karel Janoušek, Vladimír Švec, Světové dědictví UNESCO, Míla Doleželová, USA, Mexiko, Paříž

Novinky z Telče: Ve městě vyroste nová stanice pro záchrannou službu. Folkové prázdniny letos slaví 40 let | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.