Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavský „letňák" čekají další opravy za dva miliony korun. Bude se pracovat hlavně na hledišti

Ještě před začátkem festivalové sezony by měla v Jihlavě skončit oprava hlediště jihlavského letního kina. Letos bude totiž zahájena poslední etapa rekonstrukce tohoto objektu. Už na jaře se dočká rekonstrukce pravá část diváckého hlediště.

„V průběhu března nebo dubna, jak počasí dovolí, začnou dělníci opravovat jeho pravou část. Naváží tak na loňskou rekonstrukci levé strany," poodhalil plány Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Předpokládané náklady na letošní opravy letního kina jsou vyčísleny na 2,1 milionu korun. Nyní město vybírá zhotovitele.

Stejně jako minulý rok odstraní dělníci i na té pravé části rozpraskané a na mnoha místech rozpadlé betonové prvky diváckého hlediště. „Zmizí také nedostatečné základy a na nové se pak položí železobetonová deska se zapuštěnými ocelovými kotevními pruty pro jednotlivé stupně hlediště, které nově vyzdí z lomového kamene do betonu,“ uvedl Ondřej Stránský z majetkového odboru.

Vysočina fest 2022

Kromě rekonstrukce hlediště, které bude z části po celou dobu prací uzavřené, jsou v plánu i menší opravy. Například na ploše jeviště nebo v zázemí amfiteátru. Všechny letošní práce by měly být hotovy do 15. června, aby rekonstrukce a s tím spojená omezení nezasáhly do připravovaných letních kulturních akcí. Například od 7. do 9. července se po dvouleté koronavirové odmlce v amfiteátru uskuteční osmý ročník největšího multižánrového festivalu Vysočina fest 2022.

Začátek už v roce 2020

Práce v jihlavském letním kině začaly už roce 2020, kdy dělníci opravili mimo jiné střední část hlediště a nově natřeli promítací plochu.

Pokračují opravy hlediště v letním kině. Promítání nebo jiné kulturní akce to nenaruší

Po loňské opravě střední části jihlavského amfiteátru se letos pokračuje jeho levou částí. Stavební firma na místě zahájila práce během včerejška, trvat by měly do června. Rekonstrukce hlediště by neměla ovlivnit průběh kulturních akcí, které...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky letní kino, amfiteátr, Heulos, oprava, rekonstrukce, festival, sezona, Jihlava, hlediště, dělník, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský „letňák" čekají další opravy za dva miliony korun. Bude se pracovat hlavně na hledišti | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.