Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Telč pro chodce a cyklisty udělá podchod pod silnicí a stezku do Volevčic. Vyjde skoro na 6 milionů

Telč na Jihlavsku letos vybuduje cyklostezku do Volevčic, která bude měřit okolo 1,5 kilometru. Jde o stavbu s předpokládanou cenou 5,9 milionu korun, na kterou město dostalo dotaci. Cyklistům a pěším bude sloužit také nový podchod, který nechá město udělat pod mostem v Batelovské ulici, jíž vede silnice II. třídy, řekl starosta Vladimír Brtník (ODS).

Nová cyklostezka bude začínat u Roštejnského rybnika, který je na okraji města. Povede po starých obecních cestách a bude mít přírodní povrch. „Není to velký zásah do krajiny," uvedl starosta Vladimír Brtník. Doplnil, že jde o stejný postup, jaký město použilo na stezku z Telče do Řásné, která byla dokončena loni na podzim. Původní cestu stavbaři vyfrézují do hloubky několika desítek centimetrů a znovu ji zpevní. Vytvoření cyklostezky by mělo stát 5,9 milionu korun, město na ni má podle starosty dotaci 4,5 milionu korun.

Chystaný podchod v Batelovské ulici bude navazovat na stezku, která vede z oblasti Lipky přes tuto ulici k Roštejnskému rybníku. Pod silnicí už je most, pod nímž odtéká voda z rybníka. Radnici se podařilo dojednat, že pod tímto mostem provede také podchod pro stezku. „Bude to jakoby taková lávka. Nemůžeme jet po tom dnu, protože tam může stále téct voda," řekl starosta. I na tuto stavbu za 3,9 milionu korun má město dotaci.

Nová cyklostezka i podchod by měly být dokončeny v tomto roce, město se na ně chystá vybírat stavební firmy. Na kolech se pak lidé z Lipek dostanou k Roštejnskému rybníku, aniž by museli přejíždět silnici, po stezce pak mohou pokračovat až do Volevčic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pasja 1000 / pixabay

Štítky stavby, rekreace, správa, cykloturistika, stezka, Telč, Volevčice, silnice, cyklostezka, dotace, ODS, okres Jihlava, Lipka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telč pro chodce a cyklisty udělá podchod pod silnicí a stezku do Volevčic. Vyjde skoro na 6 milionů | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.