Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé dnes mohou řešit romsko - neromské soužití v centru Jihlavy

Zájemci, které zajímá bezpečnost v centru Jihlavy a také romsko - neromské soužití, se dnes od 17 hodin mohou zapojit do další z besed, které chystá jihlavská radnice. Půjde celkem o třetí debatu, která se týká problematiky bezpečnosti.

„Tentokrát se bude diskutovat na téma romsko-neromské soužití v centru města. Město Jihlava se touto formou snaží už od září detailně informovat nejširší veřejnost o krocích pro zajištění lepší bezpečnosti v centru Jihlavy. Organizovalo už dvě podobné besedy o bezpečnosti. V září k problematice bezdomovectví a v říjnu k problémové mládeži," připomíná Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Třetí, a letos poslední veřejná beseda začne v 17 hodin. Na otázky budou odpovídat primátorka Karolína Koubová, uvolněný radní Daniel Škarka, ředitel Městské policie Jihlava Jan Frenc a další odborníci.

„Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci bude beseda pouze v online prostředí. Připojit se můžete živě na webu virtuálních kaváren a také na YouTube kanálu města Jihlavy, kde záznam besedy zůstane i pro další zhlédnutí," dodává Daněk. 

Strážníci v jihlavské MHD

Někteří lidé, kteří cestují městskou hromadnou dopravou (MHD), si stěžují na problematické cestující, kvůli nimž se v trolejbusech a autobusech necítí bezpečně. Město se proto rozhodlo „nasadit" do vozů MHD více městských strážníků. Prioritně se strážníci zaměřují na linky a zastávky, kde se v poslední době objevovaly problémy. 

Pro větší bezpečí jezdí v jihlavské MHD strážníci. I jako doprovod revizorům

Bezpečí v centru Jihlavy. Téma, které se v posledních měsících ve městě často skloňuje, a to hlavně na sociálních sítích. Někteří lidé, kteří cestují městskou hromadnou dopravou (MHD), si nyní stěžuji i na problematické cestující. Město se proto...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Turistická mapa

Štítky Romové, debata, bezpečnost, centrum, náměstí, MHD, on-line, Jihlava, městská hromadná doprava, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé dnes mohou řešit romsko - neromské soužití v centru Jihlavy | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.